Nog een diamond painting

Nog een diamond painting

Ik heb in juni voor manlief een diamond painting van eigen foto laten maken en deze kwam begin juli binnen. Ik ben toen ook meteen aan de diamond painting begonnen, maar vanwege omstandigheden heb ik deze uiteindelijk laten liggen. Totdat ik weer de diamond painting kriebels kreeg en ik hem ook graag af wilde maken. Ik was halverwege gestopt, dus ik moest nog flink wat uur erin stoppen om ‘m echt af te hebben. Dat heb ik dus gedaan. Ik heb in zo’n drie dagen de diamond painting afgemaakt. Vandaag wil ik jullie het eindresultaat laten zien!

Het pakket van de twee diamond paintings die ik besteld heb via Hobby Painter.
Het canvas zonder steentjes

Laat ik bij het begin beginnen. Zo rond de verjaardag van manlief (in juni) begon ik erover dat ik weer diamond painting kriebels had en dat ik toch wel graag weer een diamond painting wilde bestellen. Manlief gaf toen aan dat hij wel een diamond painting van de game Dead Cells wilde hebben. Deze game heeft een pixelachtige stijl en dat zou in een diamond painting dus perfect zijn. Toen besloot ik een diamond painting van Dead Cells te bestellen én eentje van Frozen. En spoiler alert: hij is ook perfect en supergoed gelukt!

De eerste rijen steentjes zijn gezet!

De diamond painting heb ik bij hobbywinkel Hobby Painter besteld. Daar kwam ook m’n eerste diamond painting vandaag. Dit was echter de eerste diamond painting die ik van eigen foto heb gemaakt. En dat was helemaal niet moeilijk! Je uploadt een foto die je als diamond painting wilt hebben op de website en je kan dan aangeven hoe groot je je painting wilt hebben. Hobby Painter geeft ook automatisch aan of de afbeelding geschikt is, wat ik erg handig vind. Gelukkig was mijn afbeelding geschikt en heb ik uiteindelijk een diamond painting van 31 cm bij 55 cm besteld.

Bijna klaar en manlief die het laatste steentje zet

Het duurde bijna 3 weken voordat ie binnenkwam, maar dat is logisch, zoiets is niet in een paar dagen gemaakt en we hebben nog steeds te maken met het coronavirus die ervoor zorgt dat het wat langer kan duren voordat spullen die je online besteld hebt bezorgd worden. De levertijd werd ook netjes vermeld toen ik de bestelling plaatste. Toen het pakketje op 30 juni werd bezorgd ben ik ook meteen de dag erna de steentjes weer gaan organiseren en aan de eerste rijen begonnen.

De diamond painting is af!
Detailfoto’s van de diamond painting van eigen foto

Het waren vooral paarse, blauwe en witte kleuren. De kleuren leken soms wel erg op elkaar, zo erg dat ik soms niet het verschil zag tussen twee kleuren. Maar het eindresultaat is mooi geworden, dus het is de verwarring waard! Verder ben ik ook blij dat ik na al die uren werk de diamond painting af heb gemaakt, ook al zit er een poos tussen. Ik kreeg de diamond painting dus op 30 juni binnen, ik heb toen een paar avonden enkele rijen gezet en daarna ben ik ermee gestopt. Pas in mijn vakantie (in september) ben ik er weer mee verder gegaan en heb ik ‘m in twee dagen tijd afgemaakt.

De diamond painting ingelijst en opgehangen

Toen ik ‘m bijna af had heeft manlief het laatste steentje gezet. Toen deze helemaal af heeft, heeft manlief hem ook zelf ingelijst en boven zijn bureau gehangen. Hij hangt er echt mooi zo! We zijn beide blij met het resultaat. Het is zeker een aanrader om een diamond painting van eigen foto bij hobbywinkel Hobby Painter te bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top