Nog een nieuw vriendje: kitten Damon ♥

Kitten Dexter ken je al; daar heb ik namelijk al een stukje over geschreven, maar ik heb nog een klein katje erbij! En daar maak je vandaag kennis mee. :)

Ik liep al een paar dagen met het idee om er een tweede kitten bij te halen. Als vriendje voor Dexter, gewoon omdat ik het altijd al zo wilde. Dus de avond voor mijn diploma-uitreiking had ik het er al over met mijn ouders. De volgende dag had ik het erover met mijn vriend en hij vond het goed. Na mijn diplomering heb ik samen met mijn moeder gekeken op Marktplaats voor een tweede kitten. Daar zag ik een súper mooi en schattig katertje! Hij was op te halen in Houten Castellum, wat één treinstation verder is. Dus ik belde de man op en dezelfde avond nog kon ik hem ophalen.

En dit is de kleine man! :) Ik heb hem de naam Damon gegeven. Ook deze naam komt uit een serie, namelijk The Vampire Diaries. Ik heb twee tv-serie-katjes, haha. Is het geen poepje? Hij is zo mooi! Ik was meteen verliefd. Op zijn vachtje, zijn blauwe oogjes en zijn snoezigheid, awhh.. Hij is inmiddels 10 weken oud, ik schat/gok dat ‘ie geboren is op 16 mei. Hij is dus drie daagjes ouder dan Dexter; hij is namelijk van 19 mei.

Dezelfde avond heb ik Damon laten kennismaken met Dexter. In het begin hielden de twee kittens elkaar goed in de gaten en begonnen ze meteen te ‘vechten’; kijken wie de sterkste is. Het zijn beide mannetjes dus dat moest even bepaald worden. Ze gingen de hele avond zo door: elkaar aanvallen, stoeien, ‘vechten’. Ik was heel even bezorgd (naja, zo kan je het niets eens noemen) dat het niet goed ging met deze twee. Maar de volgende morgen trof ik ze slapend tegen elkaar aan in de reistas, haha.

Die vrijdag ging ik met mijn vriend een weekendje naar Den Bosch. Zijn moeder paste op de kittens en ik was benieuwd hoe ze het zouden doen. Toen we terug kwamen bleek het heel goed te zijn gegaan. Ze hebben samen het huis verder verkend, lekker met elkaar gestoeid en heerlijk tegen elkaar aan geslapen. De poeperds! ♥

Als ik naar mijn vriend ga, neem ik de kittens gewoon mee. Het zijn mijn katten en mijn moeder wil en hoeft er ook niet voor te zorgen. Ze zijn volledig mijn verantwoordelijkheid. Dus vandaar dat ik ze elk weekend meeneem. Dexter was dit al twee weken gewend en vindt het allemaal prima. Maar Damon kende alleen nog maar het huis van mijn vriend.

Dus ik was ook weer benieuwd hoe ze twee poezenbeestjes het bij mij thuis zouden doen. Ook dit bleek helemaal geen probleem. Damon is er inmiddels ook helemaal aan gewend. Ze spelen bij mij thuis ook erg fijn met elkaar en likken elkaar liefdevol schoon. Zo schattig om te zien!

Ik ben zo blij met mijn twee kittens! Damon is een waar maatje geworden voor Dexter. Ze spelen, stoeien en slapen samen. Gewoon super schattig. :) Ik ben vorige week voor controle naar de dierenarts geweest met beide kittens en ze zijn kerngezond. Gisteren ben ik weer langs geweest voor hun allereerste inenting. Dat was spannend! Maar het ging goed. Dexter is niet zo bang voor naalden; hij miauwde niet. Damon daarentegen wel, want hij liet wel een zielig miauwtje gaan. Ook vonden beide katjes de ontwormpasta niet zo lekker, maar dat kan ik mij enigszins ook wel voorstellen, haha. ;)

Ze hebben het in ieder geval uitstekend gedaan bij de dierenarts! Ik ben trots op ze. :) Over vier weken moeten ze weer voor hun tweede inenting, ik ben benieuwd of dat net zo goed verloopt… 20 augustus weet ik het. Gisteren heb ik beide kittens ook voor het eerst in bad gedaan. Ik heb van het weekend een vlooi ontdekt en de medewerker van dierenzaak Arry hier in Culemborg adviseerde mij de kittens te wassen. Dit omdat ze nog te jong zijn voor de ontvlooimiddelen. Dexter vond het wassen een stuk minder erg dan Damon; my god, die stribbelde tegen! Ik moest hem stevig beethouden, want anders floepte hij zo uit mijn handen. Maar het is gelukt. Dexter heeft het mij ook al lang vergeven, terwijl Damon mij nu volgens mij niet zo lief meer vindt.. Hij negeert mij namelijk een beetje, haha. Ach ja, komt wel goed. :)

Ze zijn beide schattig en lief en adorable! Ik geniet van ze. Zo veel zelfs dat bloggen er soms gewoon bij in schiet. Dat begin ik met iets en dan word ik weer afgeleid door die schattige kattenkopjes, haha.

Vind je het leuk om vaker wat over mijn kittens te lezen? Laat het maar weten. :)

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

  1. Ahhh wat lief zeg! Ik vind het wel leuk ja, maar dan wel met meer van die schattig foto’s haha :)

  2. Wat schattig samen ! O em gee ik wil ook wel een kitten als ik die posts van je :) xx

  3. Ahwww ik ben verliefd! Lijkt me super leuk om vaker over het dynamische duo te lezen, en vooral veel foto’s te zien :D Ben een echt kattenmens :)

  4. ahw wat lief!
    Nu kan ik echt niet meer wachten tot 4 augustus, dan komt mijn kitten namelijk ‘eindelijk’.. Ik zou ook graag een vriendje voor hem erbij hebben maar mijn vriend vind 1 voorlopig echt genoeg, hahah
    veel plezier met de twee! :)