Ontspannen

Na een week werken ben ik altijd toe aan een beetje ontspanning. Vandaag vertel ik jullie op welke manieren ik even helemaal tot rust kan komen. Ontspanning begint bij mij altijd met een goede nachtrust dus ik lig altijd het liefst lang in bed. En dan het liefst ook nog zonder wekker. Dat is zo’n heerlijk gevoel om wakker te worden zonder wekker, maar lekker uit jezelf.

Daarnaast ontspan ik het best (en het meest) door op de bank te ploffen, natuurlijk in mijn pyjama en zonder make-up, onder een dekentje. Ik kijk dan graag een TV serie. Ik volg er genoeg, zoals Supergirl, Riverdale en Dynasty. Ik zal binnenkort weer een lijstje delen met de series die ik momenteel kijk.

Maar ik kan ook ontspannen door een goed boek te lezen. Hoewel ik dat al even niet meer gedaan heb. Ik ben een beetje inspiratieloos wat betreft een goed boek lenen bij de bibliotheek. Heeft iemand tips voor mij? Het is zo fijn om met een goed boek op de bank te kruipen en je even helemaal in te leven in het verhaal. Spannende boeken vind ik leuk maar ook chicklits vind ik vermakelijk.

Naar TV series kijken en boeken lezen kom ik ook helemaal tot rust van een beetje tekenen. Heerlijk om mijn potloden erbij te pakken en in zo’n Kleurboek voor volwassenen te kleuren. Doen meer mensen dit trouwens nog? Het was een aantal jaar geleden helemaal hot, maar ik zie eigenlijk niemand meer dit echt doen. Ik ben benieuwd!

Om even in het kleuren thema te blijven: ik ben al een paar maanden bezig met het bijhouden van een bullet journal. Ik zal daar binnenkort ook een artikeltje over wijden. Zo leuk om te doen! Het is een soort planner, agenda, maar je maakt alles zelf in plaats van een standaard agenda. En omdat je het zelf maakt kan je helemaal creatief losgaan en een mooie coverpage maken voor een nieuwe maand. En daarbij ook mooie tekeningetjes bij maken. Erg ontspannend! Houd mijn blog in de gaten als je meer wilt weten over mijn bullet journal.

Als laatste ‘redmiddel’ om te ontspannen ga ik ook graag naar de sauna. Even echt helemaal tot rust komen! Ook even geen telefoon en gewoon (in badpak) tot rust komen. Ik voel me altijd zo zen na een dagje sauna. Ik ben afgelopen zaterdag na een lange tijd weer geweest. Heerlijk! Ik doe dit niet vaak, maar zo af en toe en elke keer denk ik: waarom doe ik dit niet vaker? En dan denk ik aan mijn bankrekening. Die zal het zeker niet zo waarderen. Dus dan plof ik maar weer op de bank en zet ik Netflix aan.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *