Sinterklaas Nagels 2013

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: Pakjesavond! Een avond vol cadeautjes, pepernoten, chocoladeletters, gedichten, surprises, warme chocomel en gezelligheid! Die dag kan je natuurlijk niet met gewone nagels aan je voorbij laten gaan, ook al doe je er dit jaar niets aan. Het is leuk om (dan toch) speciale sinterklaas nagels te hebben. Dus zoals je van mij gewend bent, ook dit jaar heb ik weer sintnagels gemaakt!

Sinterklaas nagels 2013 Sinterklaas nagels 2013 Sinterklaas nagels 2013

Sinterklaas nagels 2013

Dit is de creatie van dit jaar. Ik heb gekozen voor een nail art met Sinterklaas en zijn mijter en Zwarte Piet met zijn pietenmuts. Ik vind het resultaat erg leuk geworden! :) Je kan alle vier de nail arts maken, maar ook alleen Sinterklaas, of Zwarte Piet en de rest van je nagels rood lakken, of iets dergelijks. Wat je zelf leuk vindt! Voor op mijn duim wist ik helaas niets meer, dus die heb ik leeg gelaten. Alleen één laagje nagellak en dat is het.

Benieuwd hoe ik het gemaakt hebt? Ik leg het even uit.

Pietenmuts
Ik heb al mijn nagels een lichte kleur gelakt, niet te opvallend. Daarna heb ik voor de pietenmuts een dottingtools gepakt en deze gedipt in rode nagellak. Met een brede dottingtool heb ik met stippende bewegingen de vorm van de muts gemaakt. Gewoon uit de losse pols. Daarna met heb ik met een wat smallere dottingtool gedipt in goud de rand van de muts gemaakt. Met een witte striper kwast heb ik de veer gemaakt. Eerst één streep getrokken, vanaf de muts naar boven, en daarna elke keer een nieuwe streep getrokken, meer naar de zijkanten toe.

Zwarte Piet
Ik begon met het haar van de piet: met een dottingtool gedipt in donkerbruin heb ik met stippende bewegingen de krullenbos gemaakt. Daarna heb ik een rondje gemaakt, gewoon uit de losse pols met een nagellak kwastje van een bruine nagellak. Met de witte striper heb ik zijn kraag gemaakt. Dezelfde witte striper gebruikte ik om zijn mond te maken, daarna ben ik met een rode kleur (met een smal nailart kwastje) over het wit gegaan. De oorbellen heb ik ook met het smalle nailart kwastje gemaakt, ik heb een c-vorm gemaakt, maar dan een kwartslag gedraaid. Een zwarte striper heb ik gebruikt voor zijn wenkbrauwen. Zijn ogen maakte ik door met een dottingtool eerst een grote witte stip te zetten en daarin een wat kleinere zwarte stip. Zijn neus maakte ik met een kleine lichtbruine stip.

Sinterklaas
Bij de Sint begon ik eerst met zijn mijter: met een gewoon nagellak kwastje heb ik heel voorzichtig alleen het begin van mijn nagel gelakt. Daarna met een nailart kwastje een verticale rechte lijn getrokken om de mijter af te maken. Met een witte striper heb ik vanaf de mijter naar beneden aan beide zijkanten van mijn nagel de bakkebaarden van de sint gemaakt en vervolgens halverwege mijn nagel zijn snor. Vanaf zijn snor tot aan de tip van mijn nagel heb ik met de striper zijn baard verder ingekleurd. Met de zwarte striper trok ik een lijntje voor zijn mond. De mijter heb ik verder afgemaakt door met een smal nailart kwastje twee gouden lijnen te trekken: eentje horizontaal en de ander verticaal. Ook de ogen van de sint heb ik gemaakt met een grote witte stip en kleinere zwarte stip, en een lichtbruine stip als neus.

Mijter
De mijter is het allermakkelijkst van allemaal, vind ik. Ik heb met een nagellak kwastje de vorm gemaakt van de mijter. Daarna met een smal nailart kwastje gedipt in rood heb ik de mijter omlijnd en een kruis gemaakt.

Alles heb ik nog afgemaakt door microbeads te plaatsen: eentje bij het begin van de veer van de pietenmuts, als oogjes en neus bij de sint en piet en in het midden van het kruis op de mijter. Tada!

Sinterklaas nagels 2013

Gebruikte producten, op volgorde:

Zie ook mijn sinterklaas nagels van 2012 (part 1, part 2 en part 3) en 2011.

Welke vind jij het leukste? Is dat Sinterklaas, Zwarte Piet of toch de mijter en pietenmuts? En hoe vier jij Sinterklaas?

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *