Sinterklaas Nail Art – Part 1

Vorige week kwam de goedheiligman ons land weer binnen, uiteraard met al zijn pieten en zakken vol met leuke cadeautjes. Over anderhalve week is het pakjesavond! Net zoals vorig jaar ben ik aan de slag gegaan met mijn nagellakjes en heb ik een paar leuke Sinterklaas nailart creaties gemaakt. Vandaag zie je nailart nummer 1!

Mijn eerste nailart geïnspireerd op het Sinterklaasfeest bevat een cadeautje en een winterpeen. Als je Sinterklaas zegt, dan zeg je ook Pakjesavond! En wat mag je doen op Pakjesavond? Cadeautjes krijgen! Ook de winterpeen is typisch Sinterklaas, want die stop je tenslotte in je schoen voor het paard van de Sint. Het cadeautje heb ik op mijn ringvinger gemaakt en de winterpeen op mijn duim. De overige nagels heb ik voorzien van glitters in typische Sintkleuren (goud, rood en zilver).

Hoe heb ik ze gemaakt?
Ik heb al mijn nagels eerst voorzien van een base coat; daarna ben ik aan de nail art begonnen. Voor het cadeautje heb ik een gouden nagellak gepakt en met het kwastje van de lak zelf een rechthoek op mijn nagels gelakt. Met rood heb ik de rechthoek omlijnd (met gebruik van een smal nail art kwastje). Daarna heb ik het lintje gemaakt door een kruis in de gouden rechthoek te zetten. Voorzichtig heb ik met het smalle nail art kwastje een strikje gemaakt. Het beste is om daarvoor je hand te laten steunen op de tafel, zodat je hand zo min mogelijk beweegt. Dan lukt het ronde van het strikje het snelste.

De winterpeen heb ik gemaakt door eerst met een oranje kleur de vorm te maken. Hiervoor heb ik weer het smalle nail art kwastje gebruikt. Het kwastje heb ik schoongemaakt met een wattenschijfje waar een beetje nagellakremover opzit. Met hetzelfde smalle kwastje heb ik de bladeren gemaakt. Handigste hiervoor is om te beginnen bij de bovenkant van de peen; dan loopt het uiteindelijk smal af aan het einde. De winterpeen heb ik met een metallic oranje kleur nog omlijnd.

De overige nagels heb ik eerst voorzien van een laagje glitterlak met rode en zilveren glitters. Daaroverheen heb ik een laagje glitterlak met gouden glitters gedaan.

En dan is je nail art klaar! Breng nog een laagje top coat/doorzichtige lak aan om zo lang mogelijk van je design te kunnen genieten. :)

Gebruikte producten (op volgorde)
Rimmel London base coat
Catrice 650 Goldfinger
Catrice limited edition Bohemia C03 Looking Sunkissed
Catrice 020 Man Go Tango
Catrice 740 King Of Greens
Catrice 560 Rusty But Sexy
Rimmel London Precious Stones 002 Ruby Crush
Essence Colour And Go 121 Gold Fever
Rimmel London top coat

Zie ook part 2 en part 3 van mijn Sinterklaas nail art!

 Wat vind jij van mijn eerste Sint nagels?

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

  1. Echt super leuk! Zelf ben ik ook nagellakfreak en ik maak vanalles. Ik ga nu je pakketje proberen, sinterklaasgezicht, zo’n kruisje en voor de rest weet ik het nog niet ;) Ik heb zelf geen blog…
    Tip: Heb je al wel eens sesamstraat gemaakt? Echt heel cool! Of wat dacht je van marble? Ook stoer!
    xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *