Six Fanarts challenge

Six Fanarts challenge

Begin april ging er een challenge rond op Instagram met de naam Six Fanarts challenge. Het houdt in dat je van zes personages een fanart maakt. Sinds ik eind januari een iPad heb met een Apple Pencil ben ik into digitaal tekenen. Ik ben sindsdien ook al flink aan het oefenen en tekenen geslagen en toen ik deze challenge bij meerdere mensen op Insta voorbij zag komen móest ik er ook aan meedoen.

Ik wist van 4 personages wel dat ik daar graag een fanart van wilde maken, maar van de overige twee niet. Dus ik stelde op mijn Instagram al de vraag wie ik nog meer moest natekenen en daar kwamen twee goede keuzes uit. Ik ben het Paasweekend aan de slag gegaan om alle zes de fanarts te maken. Altijd als ik na een tijdje niet getekend te hebben weer begin met tekenen, dan moet ik eventjes inkomen. Maar als ik eenmaal ‘warm getekend’ ben, dan lukt het goed. De eerste dag ben ik dus echt van ’s ochtends tot ’s avonds bezig geweest met de eerste drie. De laatste drie heb ik de dag erna gemaakt en daar was ik wel sneller mee klaar. Ik houd jullie niet langer op en ga je nu mijn fanarts laten zien.

De eerste die ik heb getekend is Belle van Belle en het Beest. Hier was ik dus vrij lang mee bezig. Vooral met haar jurk was ik eventjes bezig, maar ik ben uiteindelijk super blij met het resultaat! Dit is één van mijn favoriete Disney films en prinses, dus daar moest ik uiteraard een fanart van maken.

De tweede van de Six Fanarts challenge is Hermelien, of Hermione in het Engels. Harry Potter is echt mijn favoriete boekenreeks. Het is jeugdsentiment, ik ben ermee opgegroeid! Hermelien vind ik ook een leuk personage. Ik teken niet zo veel meisjes met krullend haar, dus dat was ook wel weer eventjes een uitdaging. Ik vind haar goed gelukt!

De derde is Sailor Moon. Dit is een anime die ik vroeger keek. Het kwam op de Duitse televisie, dat hadden we vroeger thuis. Vanuit school sjeesde ik naar huis om op tijd thuis te zijn en weer een nieuwe aflevering van Sailor Moon op de Duitse televisie te kunnen kijken. Zo heb ik ooit ook Duits geleerd. Dit is dus ook weer jeugdsentiment en ik wilde hier ook graag een fanart van maken. Haar haar tekenen was zo leuk! Ik denk dat ik haar opnieuw ga maken. Hier is ze natuurlijk gewoon haarzelf, Usagi Tsukino, maar ik kan haar ook nog als Sailor Moon zelf maken natuurlijk, inclusief haar outfit! Nu al zin in.

Frozen is echt één van mijn favoriete Disney films dus ik kon niet anders dan daar een personage van na te tekenen. Ik koos voor Olaf. Het is voor het eerst dat ik geen mens teken en dat was wel even wennen. Met Olaf was ik wel het snelst klaar. Ik ben niet heel tevreden over hoe hij is geworden, maar ik ben wel blij met het resultaat. Ik weet meteen waar ik nog op moet oefenen.

De één na laatste is Ariel, de kleine zeemeermin. Ook hier vond ik haar haar tekenen zo leuk om te doen! Haar bikinitop vond ik het lastigst, maar ik ben ook hier weer blij met het resultaat. Dit is één van de fanarts die voorgesteld werd toen ik vroeg wie ik nog meer moet natekenen. Goede keuze!

Als laatste tekende ik professor Sneep, of Snape in het Engels. Ik teken bijna nooit mannen, dus dat was ook weer even oefenen. Maar ik vind hem goed gelukt. Je kunt aan het haar en de details (rimpels) in het gezicht wel zien dat het Sneep is. Ook dit is een reminder dat ik vaker mannen moet tekenen.

Dit zijn ze allemaal nog even op een rijtje. Ziet er best leuk uit toch? Ik ben benieuwd als ik deze later nogmaals zou gaan natekenen hoe ze er dan weer uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top