Sneeuw of regen?

Maandagochtend. 7:35 uur. Mijn wekker gaat, ik zet hem uit en Damon de kat kruipt op mij. Hij geeft mij kopjes en wil dat ik uit bed kom. Ik strompel er vijf minuten later uit, ga naar het toilet en begin mij daarna aan te kleden. Halverwege mijn eerste broekspijp, bedenk ik me: wat is het weer eigenlijk? Ik kijk uit het raam. Ik zie een nat steegje, maar het ziet er wittig uit. Ik mompel: “Nee, hè. Geen sneeuw. Alsjeblieft.” Ik was zo blij dat de sneeuw het westen van het land had overgeslagen afgelopen weekend. Ik loop naar het raam aan de voorkant, omdat het daar wat beter te zien is met een stoep voor de deur. Gelukkig maar. Geen sneeuw. Wel heeft het geregend. Bah… Maar het is nu droog.

Rain

Ik kleed mij verder aan, eet een boterham met pindakaas, drink een kopje thee, poets mijn tanden en breng mijn make-up aan. Na 20 minuten stap ik uit de badkamer en terwijl ik mijn jas aandoe, vraag ik aan mijn vriend: “Is het nog steeds droog buiten?” “Ja,” krijg ik als respons. “Mooi zo!” Ik geef hem een kus, zeg hem en de kat gedag en vertrek lopend naar het werk. “Best lekker zo. Het is helemaal niet zo koud, zoals vrijdag, gelukkig geen ijzige wind of sneeuw. Ja, gezond een lekker stukje lopen,” denk ik bij mezelf. Met een muziekje op, een goede pas in de benen en een positieve houding (want de eerste dag van de week overkom je het best met positiviteit), loop ik uiteindelijk op de Noordsingel. Al zo’n 700 meter achter de rug, nog 1,5 kilometer te gaan!

Maar dan begint het te miezeren. Een drupje, en nóg een drupje. De drupjes vallen steeds sneller na elkaar en het begint gewoon te regenen. “Nou lekker dan, ik heb natuurlijk geen paraplu bij!” Ik graai in mijn tas, pak mijn felroze muts eruit en zet deze op. Bij gebrek aan een capuchon. Ik trek ook nog even mijn sjaal recht en wandel stevig verder. Onderweg bedenk ik me: “Hé, positief blijven! Beter deze lichte regen, dan sneeuw.” En terwijl OMI denkt dat ‘ie zijn cheerleader gevonden heeft, ben ik al bijna op Centraal.

foto: Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

    1. Dank je wel! :) Het is even een experimentje, kijken of het wat is om zo mijn dagelijkse bezigheden/gedachten/gebeurtenissen/dingen op mijn blog te beschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *