Tag: Firsts / Eerste keren

In januari ben ik getagd door Ella voor de Firsts tag. Een tag over eerste keren. Super grappig om te doen en over na te denken! Ik heb daarom besloten om hem over te nemen, maar ik ga de vragen wel vertalen naar het Nederlands, zodat anderen hem ook kunnen overnemen. :) Dus, laten we beginnen!

Mijn eerste woord
Pff, uiteraard weet ik die nog wel! Ahum.. Nee niet echt. Ik gok dat dat gewoon ‘mama’ of ‘papa’ is. Ik weet het niet, eigenlijk. Ik heb het ook nooit aan m’n ouders gevraagd, haha. Dus helaas, dit is een gokje.

Mijn eerste beste vriend(in)
De eerste beste vriendin die ik mij kan herinneren was op de basisschool. Ik zat volgens mij in groep 3, was net verwisseld van school, en ik werd meteen vriendinnetjes met Jessie. We maakten tekeningen voor elkaar en speelden samen buiten, ik mocht op haar verjaardagsfeestje komen, enzo. Ja, dat was denk ik wel de eerste beste vriendin die ik mij kan herinneren. Inmiddels zijn we uit elkaar gegroeid enzo, je weet wel hoe dat gaat.

fish

Mijn eerste huisdier
Ik heb vroeger heel veel huisdieren gehad, zoveel dat ik niet eens weet welke nou mijn eerste huisdier is. Hmm, ik kan mij nog herinneren dat mijn zusje en ik vissen hadden en dat we die naar onszelf hebben vernoemd. Dus ze heetten Jolanda en Belinda. Haha. Ook hebben we cavia’s, konijnen, hamsters, fretten, parkieten, kanaries, een kat en honden als huisdieren gehad. Heel wat dus.

Mijn eerste angst
Mijn eerste angst, hmm.. die vind ik wel lastig. Ik werd vroeger gepest op de basisschool, heel vroeg al, in groep 1 en 2. Mijn zusje en ik waren namelijk één van de weinige Nederlandse kinderen op school en daar werden we wel mee gepest. Dus voor zover ik mij kan herinneren was mijn eerste angst naar school gaan. Ook wespen is één van mijn eerste angsten. Brrr…!! Zo’n hekel aan die beesten, haha.

De eerste persoon die ik vandaag een bericht heb gestuurd
Hmm, telt een groepsgesprek ook? Dan is het namelijk naar een groepje collega’s/vriendinnen waarmee ik regelmatig leuke dingen doe. Zo gaan we vrijdag stappen! Onwijs veel zin in! We waren aan het bespreken hoe laat we waar zouden afspreken. Ik zei dat 12 uur (‘s nachts) prima is.

Mijn eerste auto
Nou, deze is vrij makkelijk: ik heb geen auto. Tenzij je speelgoedautootjes meetelt? Maar dat kan ik mij eigenlijk niet meer herinneren, haha. Ik dénk een autootje van Lego of van Barbie ofzo.

nokia

Mijn eerste telefoon
Oef, even denken hoor… Ik kreeg volgens mij mijn eerste telefoon van mijn tante, als afdankertje. Zij had een nieuwe, dus ik mocht haar oude hebben. Ik weet dat ik een Ben simkaartje had, maar verder weet ik niet welk merk of welk model, of wat dan ook. Ik was volgens mij 13 toen ik hem kreeg. De eerste telefoon die ik van mijn ouders kreeg, wat ik mij kan herinneren, is de super populaire Nokia telefoon. Die blauw/grijze. Met het spelletje Snake enzo. Volgens mij had iedereen die, haha! Mijn zusje en ik kregen hem tegelijk.

Mijn eerste date
Hmm, lastig… Ik heb nooit echt een vriendje gehad op de basisschool, maar op de middelbare leerde ik (via MSN) Maurice kennen. Die woonde in Bergen op Zoom. Toen ik hem voor de eerste keer ging ontmoeten, zoenden we eigenlijk ook al. Is dat dan een date? We waren bij zijn ouders thuis, dus naja, niet echt heel speciaal. De eerste, echte echte date… Ja, ik weet het eigenlijk niet meer… Het is allemaal alweer zo lang geleden!

eerste vriendje

Mijn eerste vriendje
Ik zei het net al een beetje, maar mijn eerste vriendje was Maurice, uit Bergen op Zoom. We hadden volgens mij een jaartje verkering, ofzo? Verder heb ik daarvoor geen vriendjes gehad.

Mijn eerste YouTube-video
Ik maakte vroeger – heel auteursrecht-schendend – filmpjes door middel van foto’s in een slideshow en muziek. Van die destijds populaire liedjes. Dat YouTube-account heb ik eigenlijk al lang verwijderd, dus geen een filmpje is daarvan te bekijken. Maar het eerste filmpje op mijn huidige YouTube-kanaal was deze, een how-to hoe je je nagels moet lakken. Alsof niemand dat kan, haha.

Ik had het gefilmd met de webcam van mijn laptop, die ik daarvoor helemaal schuin moest zetten, anders kon je mijn handen niet zien. Ik maakte mijn filmpjes vroeger met Windows Movie Maker, oh oh wat old school!

Eerste persoon waarop ik abonneerde op YouTube
Oei, da’s een lastige. Even kijken in mijn abonnementen hoor. Hè, je kan niet zien op wie je je het eerst geabonneerd hebt. Lastig! Ik doe dus een gokje, omdat ik het echt niet weet: ik denk op Beautygloss, want al zolang ik mij kan herinneren volg ik haar. Ik kan mij haar slaapkamer bij haar moeder thuis nog herinneren, haha. Zo leuk om te zien hoe mensen groeien en ouder worden. En zichzelf verbeteren wat betreft filmpjes maken, etc.

Mijn eerste baantje
Oh, deze is wel makkelijk! Pas toen ik mijn VMBO-diploma had gehaald, begon ik met werken. Ik had een zomerbijbaantje als magazijnmedewerker bij Elbrina, een bedrijf met lingerie. Dat zat (zit?) gevestigd in Geldermalsen, dus mijn zusje en ik (we gingen er samen werken) moesten elke ochtend vroeg de trein nemen naar Geldermalsen. Dat was maar één halte, maar toch. Wat voelde dat al volwassen toen! :) Dat waren ook mijn eerste echte zelf verdiende centjes, hoe trots! Het werken duurde trouwens maar twee weekjes, ofzo. Maar goed, elk beetje telt!

Mijn eerste keer uit het land
Dit is ook al zo’n eerste keer die ik mij niet kan herinneren. Volgens mij toen ik nog klein was, maar dat weet ik niet precies, ook niet waar we dan naartoe gingen, haha. Wat ik mij wél kon herinneren: eerste keer uit het land was naar Duitsland. Ik ging met school (middelbare school, tweede klas) naar de kerstmarkt in Keulen. Super leuk! Verder gingen mijn ouders en ik nooit op vakantie naar het buitenland. We verbleven gewoon in Nederland eigenlijk. Dus Duitsland was mijn eerste keer wat ik kan herinneren.

lion

Wauw, wie had gedacht dat ik toch ruim 1000 woorden kon tikken over mijn eerste keren! Het is ook best een persoonlijk blogje geworden. Ook wel eens leuk om te lezen, toch? Ik vond het erg leuk om deze tag te doen. Ik tag eigenlijk iedereen die hem over wil nemen. :)

Wat vind je van de Firsts / Eerste keren tag? Moet ik meer van dit soort tags doen? Laat het maar weten bij de comments!

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  1. Leuke TAG is dit hè! Ik heb hem een tijd geleden ook al gedaan. Wat een leuk verhaal ook over je eerste vriendje haha, awh.