Terugkijken op doelen voor 2016

Terugkijken op doelen voor 2016

Aan het begin van het jaar heb ik mijn doelen voor 2016 opgesomd. Nu het nieuwe jaar nadert vond ik het wel tijd om te gaan terugkijken op doelen voor 2016 en te evalueren in hoeverre ik ze behaald heb. Even opnieuw de doelen voor 2016 op een rijtje:

  • sporten / gezond eten
  • sparen
  • beter worden / doorgroeien in mijn werk
  • meer met make-up doen
  • meer aandacht aan mijn blog besteden
  • kieskeuriger zijn
  • minder zorgen maken
  • verhuizen

Wat heb ik allemaal behaald? Ik ga er per doel op in.

Fitness Blender 5 Day Workout Challenge

Sporten/gezond eten

Ik kan wel zeggen dat het in vlagen gaat. Ik heb afgelopen jaar wel een paar keer gehad dat ik een break van sporten en gezond eten heb gehad van een maand of twee (op z’n langst). Dat had ik dan gewoon even nodig. It’s all about balance. Gezond eten doe ik vooral doordeweeks en in het weekend gun ik mezelf wel wat lekkers. Dan mag ik even losgaan. Wat betreft sporten doe ik dat wel netjes, ik probeer het om de dag te doen. En als ik een workout oversla, ga ik me er niet slecht over voelen, maar dan ga ik de volgende dag weer.

Ik ga sinds een maand ook naar de sportschool om daar te sporten. Dit bevalt me wel. Opeens wilde ik wat anders dan thuissporten. Ik vind het nog wel leuk en makkelijk de workout video’s van FitnessBlender. Maar nu ik verhuisd ben, in een huis met houten vloeren, ben ik wat voorzichtiger. Ik ben ook in de ochtend gaan sporten in een drukke werkperiode, en dan doe ik toch wat voorzichtiger, wil je mensen niet wakker maken met jumping jacks of squat jumps. Dus nu naar de sportschool! Ik heb gekozen voor Fit for Free, die zit lekker in de buurt bij mijn huis en ook nog eens in hetzelfde gebouw als m’n werk, dus na het werk ga je er ook nog gemakkelijker heen. Ik zal binnenkort een blogje wijden over het sporten en wat ik zoal in de sportschool doe.

Maar dit doel heb ik zeker behaald!

VakantieCenterparcs

Sparen

2016 is/was wel het jaar waarin ik heb gespaard. Ik gaf aan dat ik twee spaardoelen had: voor verhuizen en voor een vakantie. Beide doelen heb ik inderdaad voor gespaard! We zijn verhuisd (daarover straks even meer) en we zijn op vakantie geweest. Het was een weekje Centerparcs geworden, waar we heerlijk hebben kunnen ontspannen en even wat tijd voor ons tweeën hadden zo uit de vertrouwde omgeving. Even genieten!

Dit doel is dus ook behaald.

 

Beter worden/doorgroeien in mijn werk

En dan dit doel. Ik moet zeggen dat ik liever niet al te veel hierover op het internet zet, uit privacy redenen wat jullie vast allemaal wel begrijpen. Ik heb afgelopen jaar extreem veel gewerkt, ook veel overuren gedraaid. Het was druk en ik heb mijn uiterste best gedaan om alles zo goed mogelijk te doen. Nu aan het einde van het jaar heb ik het wat rustiger aan mogen doen door een function change. Veel beter voor mezelf! In het nieuwe jaar ga ik gewoon weer verder met mijn best doen, dat zit nou eenmaal in me.

Dit doel is zeker ook behaald.

Opmaken met Urban Decay Gwen Stefani Palette

Meer met make-up doen

Toen ik dit net terug las dacht ik: oh ja dat had ik ook nog op mijn doelen lijstje staan. Oeps! Ik moet zeggen dat ik met kerst wel even een ander makeup palette heb gepakt om mijn ooglook te maken, maar voor de rest heb ik zo’n beetje elke dag twee palettes gepakt en ook elke keer dezelfde producten voor blush/contour/highlight…

Niet echt geslaagd dus. Helaas niet behaald!

 

Meer aandacht aan mijn blog besteden

Hier nog zo’n doel die ik eigenlijk niet behaald heb. Ik heb sporadisch wel geblogd en geprobeerd om wat vaker dingen te plaatsen. Het is alleen niet gelukt om dit vol te houden, ook omdat ik (zoals ik al eerder zei) zoveel gewerkt heb. Er was gewoon geen tijd meer om nog te bloggen, laat staan zin. In het weekend wilde ik liever uitrusten of wat leuks doen met vriendinnen. Dat lukt doordeweeks ook niet omdat ik zo veel gewerkt heb. Dus mijn blog schoot er best vaak bij in. Ik heb mijn blog nu 7 jaar. In het begin was ik heel actief maar nu ik fulltime werk gewoon niet. Ik vind het wel jammer want als ik dan even bezig ben met bloggen vind ik het wel erg leuk!

Helaas moet ik weer zeggen: doel niet behaald.

 

Kieskeuriger zijn

Dit is ook één van de redenen waarom ik niet zoveel met make-up doe. Ik ben wel kieskeuriger geworden. Bij makeup producten denk ik nu meer: heb ik het wel echt nodig? Ik heb ook eigenlijk bijna elke keer producten gekocht die op waren gegaan en waarvan ik een nieuwe wilde omdat het zo goed beviel. Wat betreft kleding ben ik ook wel kieskeuriger geworden en heb ik ook wat meer nieuwe kleding gekocht. Je ontwikkelt je stijl toch elke keer weer en dan ontdek je dat je sommige kledingstukken gewoon niet mooi vind, of niet bij je vindt passen.

Zeker wel een doel die behaald is dus.

Pretty pink sky #pinksky #pretty #view #cityview #Rotterdam #RotterdamNoord #amazing #sobeautiful #pink #eveningsky #sunset #seeyoutomorrow #prettyview #city #skyline #skyporn

Minder zorgen maken

Toen ik dit op mijn lijstje zag staan dacht ik: serieus? Had ik dit als doel voor 2016? Dat gaat me toch nooit lukken? Zorgen maken of stressen zit nou eenmaal een beetje in me. I can’t help it. Ik moet wel zeggen dat ik me om bepaalde, onnozele dingen niet meer zo’n zorgen maak. Maar om andere dingen kan ik nooit stoppen met zorgen maken. Die dingen zijn voornamelijk de ‘belangrijkere’ dingen in het leven. Maar de onbelangrijke, dingen die er niet echt toe doen, daar ben ik wel mee gestopt. Ik denk dat dit ook te maken heeft met ouder worden. Vroeger kon ik me echt om alles zorgen maken, maar tegenwoordig is dat wel minder.

Beetje dubbel dus: aan de ene kant wel behaald, aan de andere kant niet.

 

Verhuizen

En de laatste: zoals jullie misschien wel weten ben ik in maart verhuisd naar een nieuw huis. Zo fijn! Ik heb zoveel meer ruimte nu en het is echt een huis voor de toekomst. We hoeven gewoon niet meer te verhuizen en kunnen gewoon blijven zitten. Fijne gedachte!

Doel zeker behaald!

 

Hoe zit het met jullie doelen die je gesteld hebt voor 2016? Zijn ze allemaal behaald?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top