Uitvinding van de eeuw: Netflix

Ik heb voor het eerst in mijn leven een nieuwe televisie gekocht. Geen gratis tweedehands bakbeest van Marktplaats, of de oude kleine televisie van mijn ouders, maar echt een spiksplinternieuwe. Gekocht bij de MediaMarkt, whaaa! En dan ga je natuurlijk voor een LED tv, 40 inch en een SmartTV! En wat kan je met een SmartTV? Apps! En welke app installeer je dan? Netflix! Hoewel.. deze stond er stiekem al op. Ik heb dus ook meteen tegelijk met de nieuwe televisie een Netflix abonnement genomen en ik kan je vertellen: dat is serieus de uitvinding van de eeuw!

Netflix barst van de verschillende TV series, films, documentaires en cabaret. En zo begint mijn serie-liefhebbend hartje sneller te kloppen. Ik geniet intens van een nieuwe serie. Ik kijk ook gerust twee seizoenen in een weekend uit. Tja, dat is gewoon wat ik leuk vind, haha! Het is echt een ultiem relaxmoment. Vooral met een kopje thee erbij, lekker op de bank met een dekentje: heerlijk! En nu met Netflix kan dat allemaal meteen.

Ik hoef zo dus geen DVD’s meer te kopen. DVD’s vind ik sowieso echt belachelijk duur geworden, vooral TV series. Ik wil namelijk heel graag alle seizoenen van Gossip Girl op DVD hebben, maar zo’n seizoen kost gewoon 30 euro per stuk. En nog erger: ze hebben sommige seizoenen zelfs gesplitst en dan betaal je voor beide 30 euro. Belachelijk! Netflix kost maar €7,99 per maand en dan kan je onbeperkt films en series kijken. Je eerste maand is trouwens gratis! Ik zit nu nog in mijn gratis maand en ik heb het bedrag er nu al uitgehaald, haha.

Netflix-Logo

Wat ik tot nu toe qua series al gezien heb: Gossip Girl (bijna seizoen 3 uitgekeken), Planet Earth (mooie documentaire met spectaculaire beelden, zeker een aanrader!), Suits (ook erg leuke serie, nu ook te zien op RTL4) en Fargo (net begonnen). Qua films heb ik het nog best bescheiden gehouden: ik heb Monster University gekeken, The Switch en de documentaire Blackfish.

Dus je ziet: ik heb het geld er wat betreft series nu al uitgehaald, haha. Misschien zelfs al het hele jaarbedrag. Noem mij verslaafd: maar ik vind het gewoon lekker om serie te kijken. Ik kijk trouwens niet alleen hoor, ook mijn vriend vindt het leuk. Wij kijken samen dan de serie Suits en Fargo, en natuurlijk gewoon leuke films of interessante documentaires. Lekker knus op de bank. Dat is denk ik wel de beste manier om mijn weekend te spenderen. Natuurlijk vind ik het ook leuk om op pad te gaan, maar een weekendje thuis Netflixen is ook fijn.

Helaas is het wel zo dat als je een serie uitgekeken hebt, en er zijn geen nieuwe afleveringen meer, of de serie is gestopt, dan is het toch weer even afkicken. Je bent het zo gewend! En je kijkt echt gerust een heel seizoen uit met Netflix, want je kan achter elkaar lekker blijven kijken; zo is het voor je het weet alweer hoog nodig tijd om naar bed te gaan. Maar goed, dat hoort er een beetje bij! Dat gebeurt natuurlijk ook als je een serie op DVD hebt, behalve dat je dan op moet staan van de bank om er uiteindelijk een nieuwe disc in te leggen.

one more episode

Het mooie van Netflix is dat je het niet alleen op de TV kunt kijken (als je een TV met internet verbinding hebt), maar ook gewoon op je laptop, je tablet en smartphone. Als je maar een internetverbinding hebt, dan zit je goed. Netflix geeft je ook suggesties. Hij ziet dat je Gossip Girl gekeken hebt en geeft je dan suggesties om te kijken die een beetje op Gossip Girl lijken. Erg handig, want zo ontdek je weer nieuwe series of films.

Dus, je leest het: ik ben een Netflixer. Ik vind het echt een goede uitvinding. Hulde aan de bedenkers! :)

Heb jij ook Netflix? Welke series/films raad je mij nog aan om te kijken/Netflixen/binge watchen? Ik ben benieuwd, laat het maar achter bij de reacties.

Liefs,
Belinda ♥

Bekijk mijn Pinterest board TV Shows & Movies voor de bron van de foto’s. Volg je mij al op Pinterest?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Netfix is zeker echt een super handige en mooie uitvinding! Ik zweer er ook echt bij, kijk elke dag iets. En als een bepaalde serie is afgelopen, dan kijk ik gewoon iets anders! :)

    Wat ik je zou kunnen aanraden: Lie To Me! Is een serie over een man die helpt bij misdaden etc oplossen door naar gezichtsuitdrukkingen te kijken. Hij kan daaraan zien of iemand liegt, of juist de waarheid spreekt. Klinkt heel vaag, maar is een super gave serie en heel interessant.

    Groetjes,

    Richard