Vaste blogrubrieken

Hoe vaak ben ik al niet begonnen met bloggen en daarna weer gestopt vanwege gebrek aan inspiratie/motivatie? Zucht. Ik moet het eens volhouden! Dat hoop ik te doen met vaste rubrieken op mijn blog, zodat ik niet elke keer hoef te bedenken waar ik het nu weer over ga hebben. Vandaag wilde ik dus even deze nieuwe rubrieken met jullie delen en vraag ik of jullie nog meer blogrubriek/-tips voor mij hebben.

De rubrieken die ik in gedachten heb zijn de volgende:

Fijne dingen

Mweh, ik ben nog niet tevreden over de naam, maar in deze rubriek laat ik foto’s zien van dingen die ik fijn vind. (Snap je nu waarom ik hem nog niet helemaal goedkeur? Zó voor de hand liggend. Mocht je een betere naam weten, let me know.) Het is misschien vergelijkbaar met de alom bekende My Life In Pictures en met de 100 Happy Days Tag. Het verschil zit hem erin dat ik niet elke dag een foto plaats op mijn blog, maar gewoon wekelijks iets, maar het is wel persoonlijk en het zijn wel dingen die ik in mijn dagelijkse doen en laten tegenkom die ik fijn vind.

Miss Sporty Crush On You 3D Texture 036 Red Fusion

Mijn nagels: nagellak/nailart

Deze naam is ook niet bepaald origineel en het laat ook niks te raden over. In deze rubriek zie je mijn nagels van die week. Dit kan dus gewoon een nagellak zijn, maar ook een spectaculaire ogende nail art of juist super saaie kale nagels. Alles is mogelijk.

Workouts/sporten

Zoals je weet doe ik elke week een workout, op meerdere dagen zelfs. Omdat ik het echt leuk begin te vinden, leek het mij ook leuk om hier wat meer over te vertellen op mijn blog. Dus ik denk dat ik wekelijks (of twee wekelijks) een update plaats over de workouts en hoe het daarmee gaat. Of ik het nog steeds volhoud, welke workouts favoriet zijn, welke gezonde snacks ik ontdekt heb, etc. Een healthy/sporty rubriek! Dat ik zoiets ooit nog zou plaatsen, haha, wie had dat gedacht. Ik moet alleen nog even een betere naam verzinnen…

Damon is jarig! ♥ Pootjes

Vlog/persoonlijk

Ik vind het nog steeds leuk om filmpjes te maken. En ik vind het ook nog steeds leuk om lekker van mij af te schrijven of te praten. Dit zal ik dan ook wekelijks doen. Of het nou in filmvorm is, of een geschreven artikeltje, in deze rubriek heb ik het over mijn persoonlijke leventjes. Wat ik meemaak, wat ik doe, wat ik voel, wat ik lees, kijk, luister, etc. Ik probeer sowieso om ook weer wat meer filmpjes te maken.

Dit zijn de rubrieken waar al mijn artikeltjes nu onder zullen vallen. Ik denk dat ik op maandag – woensdag – vrijdag – zondag mijn blogdagen worden. Op maandag verschijnen de fijne dingen, woensdag mijn nagels, vrijdag mijn sport/workout vorderingen en zondag een persoonlijk artikel. Zo is er om de dag iets nieuws te vinden/lezen op mijn blog. Altijd fijn, die vastigheid, ook voor mijn lezers. :)

De grootste valkuil die ik ervaar bij het bloggen is toch echt het fulltime werken en inspiratie-loos zijn. Als ik thuiskom van mijn werk dan heb ik eigenlijk niet zoveel zin om nog iets aan mijn blog te doen. Ik vind het bloggen nog steeds wel leuk, erg leuk! Dat merk ik vooral als ik mezelf ertoe gezet heb om gewoon te gaan typen (zoals nu). Dus het is niet dat ik het met tegenzin doe, maar ik moet gewoon zin maken. En ik hoop dat het mij lukt door deze vaste rubrieken. Ik ervoer dit namelijk ook met het sporten: af en toe een workout doen, dat werkt niet, op vaste dagen een workout doen werkt wél. Inmiddels is het sporten routine geworden en vind ik het leuk. Op sommige dagen heb ik geen zin en moet ik mij ertoe zetten, maar dat lukt ook gewoon. Dit hoop ik ook te bereiken met bloggen. En mijn gebrek aan inspiratie hoop ik ook op te lossen met de rubrieken. Ik heb tenminste een onderwerp. Dan is het alleen nog een kwestie van woorden typen en een fijn leesbaar artikeltje schrijven. Of foto’s bij elkaar te rapen.

Hebben jullie nog blogtips voor mij? Waar haal jij zoal inspiratie vandaan? Of heb je nog ideeën voor leuke rubrieken? Misschien iets maandelijks? Ik vind het altijd leuk om jullie comments te lezen. :)

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  1. Moet het perse in het nederlands? dan kan je ook namelijk ook mixen.. Zoals “things that I like” klinkt al heel anders!

    1. Thanks voor je tip! :) Ik heb er inderdaad ‘Enjoy The Little Things’ van gemaakt, ipv het saaie ‘Fijne dingen’ in het Nederlands haha!