Vlaardingen, here I come!

Oh het is alweer even geleden dat ik een blogpost heb geplaatst. Het schiet er de laatste tijd een beetje bij in. Maar! Ik heb weer nieuws. Groot nieuws. Mijn vaste bloglezers weten dit misschien wel: ik woon in een tijdelijk verhuur huisje in Rotterdam. Het is een heel fijn appartementje/fijne flat; drie kamers, een keuken en een klein maar fijn badkamertje. Tijdelijk verhuur houdt in dat je er maar tijdelijk zit, vanwege de leegstandwet. Ik kon er sowieso een half jaar zitten. Maar de flat wordt in augustus/september gerenoveerd, dus ik kreeg een brief dat ik er per 1 augustus uit moest. Op zoek dus naar nieuwe woonruimte.

Vlaardingen, here I come!

Via Ad-Hoc Beheer (waar ik nu ook huurcontract heb met mijn huidige huisje) kreeg ik het aanbod toegestuurd, niet alleen tijdelijk verhuur maar ook anti-kraak. Nu kreeg ik vorige week dinsdag een mailtje voor anti-kraak woningen in Vlaardingen. Ik heb meteen gereageerd en donderdag kon ik terecht voor een bezichtiging. Het was een klein maar fijn huisje: twee kamers, keuken, badkamer, tuintje en een schuur. Groot genoeg! :) En het fijne is: alles ziet er nog goed uit; muren zijn nog voorzien van een mooi behangetje, vloer ziet er netjes uit. Allemaal top! Dus het is gewoon een kwestie van schoonmaken en ik kan erin! Dezelfde dag nog heb ik het contract getekend en stond ik weer met een bos sleutels buiten. Nieuw huisje! Maar dit keer wel in Vlaardingen.

Ik moet dus gedag zeggen tegen mijn fijne eerste huisje. Met een fantastisch uitzicht. Ja, ik kan er nog steeds niet mee stoppen met het over mijn uitzicht (van zeven hoog! :P) hebben. Ik moet ook gedag zeggen tegen de wijk (Prins Alexander). En gedag zeggen tegen het vlakbij gelegen winkelcentrum (Het Lage Land) en het ietsje verder weg gelegen Alexandrium, wat al-tijd open is. En gedag tegen de metro’s, die af en aan rijden. Gosh, I’m gonna miss this place. ♥

Ik ga naar Vlaardingen. Vlaar-dingen. Ik ben er nog nooit geweest. Ja, goed dan, nu wel voor de bezichtiging. ;D Ik woon in het centrum en op zich ook wel dichtbij het station. Tegenover mijn huis is trouwens het winkelcentrum, dus wat dat betreft zit ik wel heerlijk. Twee minuten lopen en ik kan shoppen. Maar het is geen Rotterdam – oh hell no. Maar goed, dat wordt gewoon een kwestie van wennen. Voor nu heb ik in ieder geval weer een huisje en voor zover ik heb gezocht en gevonden op het internet kan ik hier *misschien* wel een jaartje zitten. Het blijkt dat de woningen gesloopt gaan worden in deze omgeving. In het nieuwsbericht van november 2012 wat ik vond, las ik dat de bewoners 18 maanden hadden om andere woonruimte te zoeken. Dat is anderhalf jaar. Het is nu mei. Dus dat zou betekenen dat ik er over een jaar pas uit hoef. Laten we gewoon hopen dat dat het geval is, dan heb ik de tijd om te wennen, te sparen en te zoeken naar wat anders.

Het voordeel van tijdelijk verhuur en anti-kraak is dat je echt direct een woning kunt hebben, als ze goede projecten hebben. De huur is ook goed te doen. Voor mijn nieuwe huisje betaal ik namelijk maar 150 euro huur! Da’s bijna niets. Komt natuurlijk nog wel gas, water en licht bij, maar da’s ook niet veel. Het nadeel van tijdelijk verhuur en anti-kraak is dat je niets vast hebt. Bij tijdelijk verhuur heb je minimaal een half jaar contract en dan is het per 3 maanden verlengbaar totdat je eruit moet, vanwege sloop, renovatie, verkoop, etc. Maar bij anti-kraak heb je die zekerheid dan weer niet. Dan kan je er zo uit gezet worden en moet je binnen een maand andere woonruimte zoeken.

Ik blijf daarom alsnog wel zoeken naar woonruimte en dan niet anti-kraak of tijdelijk, maar echt vast. Helaas gaat dat wat lastig, want iedereen wil natuurlijk een vast huisje. Maar zoeken blijf ik doen! Het liefst in Rotterdam, want dat is toch een grote stad en dat lokt mij meer. Tenzij Vlaardingen mij straks zo goed bevalt. ;) Haha. Ik heb het geluk dat Vlaardingen dichtbij Rotterdam ligt. Ik ben in 12 minuten op Rotterdam Centraal met de trein. Dus met mijn werk – wat in het Groothandelsgebouw zit, naast centraal – is het ook nog goed te doen.

Dus. Verhuizen! Alles weer inpakken. Adreswijzigingen doorgeven. Gas, licht en water weer omzetten naar het nieuwe adres. Inschrijven bij de gemeente. En. Tien dagen geen internet. -_- Ik heb het internet namelijk al doorgegeven en dat is er 10 juni pas weer. Terwijl ik 1 juni al overga. Zucht. Wat ga ik doen die 10 dagen?! Ik ben benieuwd naar jullie internet-loze suggesties.

Ik vind het allemaal best wel weer spannend. Ik zei het al: ik ga 1 juni over. Dan zeg ik: doei Rotterdam ( :( ) en halló Vlaardingen!

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 1. Ik ben wel heel benieuwd eigenlijk :). Ik vind het altijd wel grappig als jij over Rotterdam (en nu dus Vlaardingen) post, ik ben daar “bekend” dus dan zit ik altijd een soort van te fangirlen ofzo. :) Trouwens…. vanaf mijn huis rijdt er een rechtstreekse trein naar Vlaardingen. (Ook naar R’dam trouwens, daar niet van.) Maar dat was aardig offtopic.

  Anyway, een hele fijne tijd in je nieuwe huisje :D Hoe vind vriend-lief het?

 2. Vlaardingen is super leuk :P Niet zo groot shoppen als rotterdam, maar ook zeker leuk. Zeker de 2 markten op woensdag en zaterdag.. Ik vind het nu nog jammer dat ik er bijna niet meer heen kan wegens werk.

  Iig heel veel geluk en plezier in Vlaardingen!

 3. Ah wat fijn dat alles nog in goede staat is! Heel veel plezier met verhuizen en ik hoop dat je het naar je zin zult hebben in Vlaardigen.

 4. Toen wij uit Suriname kwamen,heeel wat jaartjes geleden hebben wij (opa,oma,zus en ik) ook heel even in Vlaardingen gewoond.Misschien weet oma het adres nog wel.Tot zaterdag voor de schoonmaak van het huis.Ben heel benieuwd!! x

 5. Heel erg veel plezier! Denk dat je R’dam wel gaat missen maar verder klinkt het goed en de huur is echt bijna niets! Heel erg veel plezier :)

 6. Vind de mensen in vlaardigen nog wat aso en bot soms maar het winkelen is wel oké denk ik. Heb daar een paar keer in het filiaal gestaan van mijn werk om in te vallen. Hoop dat je nieuwe huisje bevalt. Miss kun je wat vloggen oid haha

 7. Zonder internettips… well, ik ben heel vaak met mijn laptop te vinden in koffietentjes a la Coffee Company!
  Kan je toch internetten…
  Anders ouderwets spelletjes doen! Of bergen tijdschriften lezen :D

  Succes met verhuizen!

 8. Heel veel succes!
  Jammer dat je 10 dagen zonder internet zit, ik weet niet of ik het wel zou uithouden…