Wasjes doen

Even wat anders vandaag, ik ga het namelijk hebben over iets huishoudelijks. Namelijk wasjes draaien. Er zijn een aantal dingen in het huishouden wat ik niet leuk vind om te doen, waaronder de afwas en de was. De afwas is in de keuken en daar is mijn vriend de baas. Hij doet boodschappen, hij kookt en hij wast af. Ik heb mezelf voor de was verantwoordelijk gemaakt.

Soms doet mijn vriend het (heel lief, maar hij is niet zo netjes en geordend zoals ik), maar vaak doe ik het. Helaas van de was (en de afwas) is dat het nooit ophoudt. Er is altijd was! Ook als ik eindelijk de bodem van de wasmand gevonden heb, dan is die volgende dag alweer verdwenen. De was in de wasmachine stoppen en deze aanzetten vind ik nog het ‘leukste’ van de was doen. Ophangen komt weer meer werk bij kijken en dat vind ik dan weer vervelend. Ook de was weer van het wasrek afhalen vind ik vervelend. Meestal laat ik het ook hangen totdat er weer een nieuw, schoon wasje op moet.

De laatste tijd zet ik de wasmachine ‘s avonds/‘s nachts aan en hang ik het de volgende ochtend op. Het opruimen gebeurt dan, óf als ik de was moet ophangen ‘s ochtends, óf als ik de wasmachine ‘s avonds volprop met was. Dan neem ik even een kijkje in de logeerkamer naar het wasrek en dan denk ik: laat ik mezelf tijd besparen en nu de was vast opruimen.

Maar toch, ook al vind ik het een vervelend klusje in het huishouden, toch vind ik het wel fijn om de was te doen. Het ophangen en opruimen heeft iets therapeutisch. Gewoon niet nadenken maar even 10 minuutjes was opruimen. Zo simpel. Misschien moet ik die gedachte wat vaker vasthouden als ik er weer eens tegenop zie om de was te doen.

PS: Bij gebrek aan een foto van wasjes komt het plaatje van Pinterest.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *