Wat doe ik met al die foto’s?

Wat doe ik met al die foto’s?

Herken je dat? Dat je zoveel foto’s maakt dat je dan eigenlijk niet meer weet wat je ermee moet doen? Het staat maar op je laptop, externe harde schijf of op je telefoon. Ik deel sommige foto’s dan wel op mijn blog, maar het leek mij leuk om iets meer met deze foto’s te doen. Als je mij al wat langer volgt dan weet je misschien dat ik elk jaar een fotoboek met foto’s van dat jaar maak. Maar daarin heb je nooit zoveel ruimte om alle foto’s erin te zetten. Vooral niet omdat ik ook best wel veel foto’s maak.

Nu heb ik afgelopen weekend eindelijk weer een nieuw fotoboek gemaakt. Ik wilde graag een mooi groot fotoboek waarin ik mijn foto’s van het Kralingse bos van vorig jaar in kan laten zien. Ik vind deze nog steeds goed gelukt en ik wilde er daarom iets mee doen! Dus ik besloot via Fotoalbum.nl een fotoboek te maken. Ik koos voor een A4 liggend formaat. Ik was eigenlijk het langst bezig met het uitzoeken van de foto’s. Welke zet ik er nu in? Maar toen ik dat eenmaal besloten had was het fotoboek best snel in elkaar gezet. Ik wilde dat de foto’s er echt uitsprongen, dus heb ik op elke bladzijde één grote foto gezet. Ik was in totaal maar een middagje kwijt aan het fotoboek. Ik bestelde hem op zondag en ik kreeg hem donderdag al binnen. Best lekker snel! Het fotoboek ziet er echt mooi uit. De foto’s zien er prachtig uit, het formaat is goed, de kwaliteit is geweldig. Kortom, echt een aanrader!

Ik moet nog steeds een fotoboek maken van het jaar 2018. Ik loop nogal achter, zoals je merkt. Dit komt omdat ik telkens geen zin heb om alle foto’s van dat jaar uit te zoeken. Ik heb een deel van de foto’s op mijn externe harde schijf staan en een ander deel op mijn laptop. Dus ik stel het elke keer uit, omdat ik dat uitzoeken gewoon niet zo leuk vind om te doen. Maar nu ik zo lekker bezig ben geweest met dit nieuwe fotoboek wil ik ook echt het 2018 jaarfotoboek maar eens maken. Dus ik ga er gewoon eens tijd voor maken! Tijd om die foto’s eens uit te zoeken. Dat blijft natuurlijk een rotklusje, maar zodra ik dat eenmaal gedaan heb is dat fotoboek zo in elkaar gezet.

Ik maak naast jaarfotoboeken ook graag een fotoboek van de vakantie. Deze fotoboeken maakte ik eerst met de software van Kruidvat, maar eerlijk gezegd? Ik vind de software van Fotoalbum.nl echt veel makkelijker in gebruik en de kwaliteit vind ik ook veel beter. De prijs is daarnaast ook nog eens goedkoper dan die bij Kruidvat. Dus ik weet wel waar ik mijn volgende fotoboek ga bestellen! Nu eerst nog eens aan de slag gaan met dat 2018 fotoboek. En natuurlijk als ik straks op vakantie ben geweest, dan maak ik daar ook een mooi fotoboek van! Helaas duurt dat nog wel eventjes, maar het is wel iets om naar uit te kijken.

Eigenlijk wil ik mezelf ook niet alleen beperken in het maken van fotoboeken voor het jaar en de vakanties. Ik wil namelijk ook nog steeds een keer een fotoboek maken met allemaal foto’s van Damon. Ik maak zoveel foto’s van hem dat ik deze ook eens wil gebruiken. Plus de foto’s die ik maak als ik weer eens ga fotograferen in bijvoorbeeld het Kralingse bos of de dierentuin of zoiets. En het lijkt mij ook leuk om een fotoboek te maken met allemaal babyfoto’s van mij en mijn vriend, of mijn lieve nichtjes. Ik vind het zo zonde om deze foto’s op mijn laptop, externe harde schijf of telefoon te laten staan. Niet alleen wil ik van deze foto’s een fotoboek maken, ik wil deze foto’s ook afdrukken en in fotolijstjes stoppen. Ik heb opeens zoveel ideeën voor al die foto’s die ik overal heb staan! Ik kan niet wachten om daarmee aan de slag te gaan.

Foto’s maken vind ik leuk om te doen. Mijn vriend grapt ook altijd dat ik zoveel foto’s maak en dan weer stil sta om een shot te maken. Maar ik houd ervan om dat wat ik op dat moment zie mooi vast te leggen. Ik kan vooral erg genieten van de natuur. Vandaar dat ik het zo leuk vind om naar het Kralingse bos te gaan en daar foto’s van te maken. Of foto’s te maken van mijn mooie stad Rotterdam. Ik maak meer foto’s van de omgeving en natuur dan dat ik selfies maak. Hoewel ik het ook wel leuk vind om mensen mooi op de foto te zetten.

Ik heb weer wat inspiratie gekregen door dat fotoboek te maken met foto’s van het Kralingse bos. Niet alleen om meer met mijn foto’s te doen, maar ook weer om (nog meer) foto’s te maken.

Dit blogartikel bevat gekregen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top