What’s on my mind: In een schoonmaak-mood zijn

Degenen die zelf ook een blog hebben die draait op WordPress snapt misschien de titel. Als je op je dashboard een quick draft wil schrijven, dan vraagt WordPress: what’s on your mind? En tja, laat ik voor vandaag nou geen idee hebben wat ik moet typen voor een nieuwe blogpost. Dus ik heb vandaag gewoon een blogpost over wat er momenteel gewoon in mij opkomt…

Kledingkast opruimen: Damon komt wel even helpen

Ik had maandag een vrije dag, die had ik zelf ingepland zodat ik nog een beetje kon bijkomen van de Beautygloss Party. Ik had namelijk wel behoefte aan nog een extra weekenddag, want ik stond best nog vroeg op op zaterdag. Ik dacht lekker bij te komen op maandag, maar niets is minder waar: ik heb eindelijk de kledingkast opgeruimd! Ik ben stiekem best een sloddervos, vooral als het gaat om de kledingkast: kleding gooide ik er gewoon in en als ik dan een bepaald kledingstuk nodig heb, dan is het helemaal gekreukt. Of ik kan het juist niet meer vinden. Niet handig dus. En elke keer denk ik weer: ik moet het echt even opruimen, maar dan vergeet ik het weer. Deurtje dicht, niemand die het ziet toch? Maar ik werd er gek van, dus ik moest wel.

Zo heb ik dus eerst alle kleding uit de kast gehaald en op bed gelegd. Daarna heb ik alle kleding netjes opgevouwen, op stapeltjes gelegd en deze stapeltjes terug in de kast gelegd. Ik was zo lekker bezig, dat ik meteen ook maar eens de hangsectie van mijn kledingkast heb uitgezocht. Een hoop kleren die eerst hingen, gooide ik uit gemak gewoon op de planken. Het hanggedeelte was dus inmiddels wat leger geworden. Ik heb mijn jurkjes en vestjes weer netjes teruggehangen. En omdat ik tóch bezig was heb ik meteen bovenop de kledingkast het één en ander uitgezocht.

How to weed out your closet

bron

Bovenop mijn kledingkast staan wat oude parfumflesjes, maar ook mijn huidige parfum en mijn deodorant. Ik heb ook een mandje met gezichtsmaskertjes en testertjes van geuren, shampoo’s, crèmes enzovoorts in zitten. Ik heb de hele oude testertjes maar eens weggegooid, zoals van The Body Shop en Lush. Sommige had ik al zo’n anderhalf jaar daar liggen en ik neem niet aan dat dat zo lang houdbaar is. Het rook ook niet zo lekker meer, dus hup, weg ermee! Ook staan op de kast allemaal haarproducten. Sommige gebruik ik nooit meer, dus die heb ik ook weggegooid. Het staat er alleen maar stof te vangen.

Ik heb trouwens niet alleen de kledingkast opgeruimd, maar ook meteen mijn schoenencollectie uitgezocht. Sommige schoenen doe ik nu natuurlijk niet meer aan, nu het lekkerder weer wordt. Dus die heb ik opgeborgen. Daardoor is er weer ruimte voor de schoenen van mijn vriend, die pasten namelijk niet meer op het schoenenrekje, haha oeps! ;)

Als ik eenmaal in een schoonmaak mood ben, dan ga ik altijd door. Echt, ik weet niet wat het is. Het voelt zo lekker! Opruimen, ruimte maken, schoonmaken. Het zorgt voor rust en het ziet er meteen weer strak en netjes uit. :) Ik moet mezelf er wel altijd even toezetten om het te doen, maar als ik het eenmaal gedaan heb, dan geeft het een voldaan gevoel. Oh en elke keer als ik nu in de slaapkamer loop of in de kledingkast kijk denk ik: wat fijn dat ik er even de tijd en energie in heb gestoken om het gewoon eens te dóen! Je stelt het maar uit en uit en uiteindelijk ben je er 1. niet eens zoveel tijd aan kwijt en 2. voelt het gewoon goed om het te hebben gedaan.

Zo, even een heel huisvrouw-achtige blogpost haha, maar het is eventjes iets wat in mij opkwam en waar ik over willen schrijven. :)

Wie herkent zich trouwens in mijn verhaal? Ga jij ook altijd helemaal los als je eenmaal in een schoonmaak-mood bent? En heb jij nog tips om je kledingkast netjes te houden? Ik ben namelijk bang dat ik over een paar maanden dit ritueel weer aan het doen ben, haha.

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Best herkenbaar, dat als je eenmaal bezig bent je ook doorgaat. Mijn kast is gelukkig wel altijd netjes, ben een echte neat freak wat dat betreft. Al heb ik wel een hoop kleding in mijn kast die ik al tijden niet meer heb gedragen, maar ook niet wegdoe. Ach ja, het hangt/ ligt niemand in de weg en veel er van is voorjaars/ zomer spul dus dat kan ik binnenkort allemaal weer gaan dragen :)
    Een tip: de hang-dingen aan hun hangertje te drogen hangen na het wassen, dan kan je ze vervolgens zo in de ksat hangen als ze droog zijn. Werkt bij mij ook altijd goed :)