Work it out!

Normaal gesproken doe ik aan hardlopen. Lekker muziekje op en een stuk joggen. Het luie zweet eruit werken. Nu het zo koud is heb ik daar alles behalve zin in, en met die sneeuw zelfs nog veel minder zin. Om toch sportief bezig te zijn doe ik thuis een workout. Ik heb een matje en een laptop met internetverbinding, da’s alles wat je eigenlijk ook nodig hebt. Ik ben sinds het begin van het nieuwe jaar begonnen aan pilates workouts via YouTube filmpjes en die filmpjes en mijn ervaringen wil ik vandaag even met je delen.

Ik begon op een zondagmiddag. Ik baalde al een tijdje dat het zo koud was en ik wilde écht weer terug in shape en conditie komen, dus ik ben op zoek gegaan naar een goede workout. Zo kwam ik op het YouTube-kanaal van Tone It Up! en Blogilates. Er zijn er nog meer, maar deze twee vind ik het beste en leukste. :)

Blogilates is een kanaal waar je pilates video’s kan zien door Cassey Ho; een fitnessinstructrice. Ze is súper enthousiast en dan krijg je gewoon zin om het zelf ook te doen en het uiterste in je naar boven te laten komen. Het kanaal Tone It Up is van twee dames: Karena en Katrina. Ze hebben niet alleen workout video’s maar ook video’s waarin ze vertellen welke maaltijden goed bij je workout schema passen. Altijd handig!

De bovenstaande video’s heb ik de eerste keren als workouts gedaan. Wat super heavy was dat zeg! Vooral die van Blogilates – Kill Your Muffin Top. Daarbij moet je een gewichtje gebruiken, nahhh… ik was ge-bro-ken. De dag erna had ik zo’n spierpijn, haha. En die dag dáárna ook nog. Maar ik heb toen toch nog een workout gedaan! De Sunset Workout van Tone It Up is íets makkelijker, maar was ook pittig. Ook hierna weer: spierpijn, maar wat voelt dat eigenlijk goed zeg, spierpijn! Je hebt echt het gevoel dat je wat gedaan hebt. Mijn buikspieren, haha, bij elke beweging was het: auw, auw, auww. Maar dacht ik tegelijkertijd: yes, yes, yess. :P

Vandaag heb ik ook weer een workout gedaan. Een totaal andere dit keer. Cassey Ho van Blogilates heeft sinds het begin van het jaar iets nieuws: HIITilates. Dat is een combinatie van HITT (High intensive interval training) en pilates. Ik heb de onderstaande workout gedaan en daarna nog een stukje van de Sunset Workout van Tone It Up. Waarom die laatste maar een stukje? Omdat ik gebroken was, ik kón niet meer… En nu al, heb ik zo’n last van mijn rug. Mijn spieren hebben goed gewerkt, haha. Ik voel het ook vooral in mijn benen, maar ik denk dat de ergste spierpijn morgen gaat komen. Daar heb ik altijd last van: het is niet meteen, maar de dag erna en dan kan het wel een paar dagen aanhouden, sowieso twee.

Ik ben wel trots op mezelf dat ik dit nu doe. Ik ga het ook zeker volhouden: drie keer in de week een workout! En als straks de sneeuw weer weg is, ga ik er ook nog bij hardlopen. Kom maar op met dat getrainde lijf, I’m ready to work it out!

Doe je zelf ook aan workouts zoals deze of aan een (andere) sport, of iets dergelijks?

Liefs,
Belinda ♥

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

  1. Jeey Cassey Ho! haha.
    Ze heeft eigenlijk een heel trainingschema wat je kan volgen, als je je abonneerd op haar nieuwsbrief krijg je die sowieso binnen. (En op haar site/blog geeft ze daarnaast ook nog meer tips o.a. over voeding) Was je daar al bekend mee? :)

  2. Leuk om te zien. Ik doe aan Zumba en wil misschien Gogo dance proberen maar dat valt op de verkeerde dag en op de wii dansen is leuk

    1. Jaa, dat is één van de redenen waarom ik wel een Wii zou willen, lekker sporten haha!
      Zumba lijkt me ook leuk, maar is best pittig of niet?

  3. Ik vind zumba niet zo moeilijk. Het is een beetje snel maar dat is juist leuk :-) ik hou zelf niet van fitness apperaten. Dansen is leuker en vind deze muziek zelf ook erg leuk