Doja Cat – Woman: Ode aan vrouwen

Doja Cat – Woman: Ode aan vrouwen

Toen ik zo’n drie weken geleden op Spotify de nieuwste single ‘Woman’ van de Amerikaanse rapper en zangeres Doja Cat hoorde heb ik deze direct toegevoegd aan de lijst met nummers die ik leuk vind. Wat een héérlijk popnummer! 

De songtekst is enorm aanstekelijk, het blijft de hele dag in je hoofd hangen. Ik lig vaak genoeg ‘s avonds in bed met ‘Hey, woman, let me be your woman. Woman, woman, woman’ in mijn hoofd. En de volgende dag sta ik weer op met: ‘I can be your woman. Woman, woman, woman’. Ook de beats zijn fijn om naar te luisteren. Het liedje wordt namelijk aangedreven door drums en een pulserende bas. Je kunt gewoon niet stil blijven zitten. Jammer dat het liedje zo kort duurt, maar 2:52 minuten. Vandaar dat ik hem vaak on repeat afspeel, totdat ik bang ben dat ik hem zat wordt en dan luister ik weer wat anders. 

Doja Cat’s ‘Woman’ is officieel op 1 oktober 2021 gereleaset en staat op haar nieuwste album ‘Planet Her’. ‘Woman’ heeft plek 30 bereikt in de Nederlandse top 40 en plek 12 in de Single Top 100. Doja Cat heeft dit liedje samen geschreven met de Amerikaanse rapper Jidenna, die zelf ook op de achtergrond meezingt.

Als je verder goed naar de songtekst luistert dan hoor je hoe het liedje een enorm krachtige ode aan vrouwelijkheid en vrouwelijke diversiteit brengt. Maar ook over hoe men concurrentie wilt hebben tussen vrouwen en ze verwijst daarbij naar Regina George uit de film Mean Girls. Ze benoemt verder dat vrouwen leiders en CEO’s kunnen zijn en verwijst naar een enorm goed voorbeeld daarvan, namelijk Rihanna. 

Dit is waarom ‘Woman’ niet alleen een heerlijk lied is om gedachteloos naar te luisteren of op te dansen, maar ook een goed liedje is om kracht uit te halen. De boodschap die Doja uitdraagt is prachtig. Als je even in een dip zit kun je de tekst keihard meezingen en jezelf daarmee weer zoveel beter voelen. Sowieso een liedje keihard meezingen is zo bevrijdend om te doen. 

Dus zing maar met mij mee: 

Baby, worship my hips and waist
So feminine with grace
I touch your soul when you hear me say
“Boy, let me be your woman”
Let me be your woman
Woman, woman, woman

Bronnen: Wikipedia, Wikipedia, Top40.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten