Haakwerkjes deel 1

Haakwerkjes deel 1

Zoals je een poosje terug kon lezen ben ik begonnen met haken! Ik heb tijdens KreaDoe vorig jaar een aantal benodigdheden gekocht en ben via een YouTube filmpje gewoon begonnen. Destijds pauzeerde ik de video een miljoen keer en spoelde ik vaak terug, want ik dacht regelmatig: hoe deed ze dát nou?! Uiteindelijk dankzij het kijken van dat YouTube filmpje weet ik hoe je een haakpatroon moet lezen en ben ik met geschreven haakpatronen begonnen. Dat volgde stiekem wel wat makkelijker dan een YouTube filmpje. Bij zo’n filmpje kun je niet makkelijk teruglezen waar we nou zijn, terwijl dat met een geschreven haakpatroon wel gaat. Mijn haakpatronen heb ik via Etsy gekocht. Vandaag laat ik je graag zien welke schattige knuffeltjes ik de afgelopen tijd heb gemaakt en met welk haakpatroon & materialen de haakwerkjes zijn gemaakt.

Sleutelhanger katje

Mijn allereerste van de vele haakwerkjes. Nu ik ‘m zo opnieuw bekijk is ‘ie niet slecht, maar ook niet het leukste haakwerkje wat ik gemaakt heb. Ik heb er wel veel van geleerd. Dit is zo’n haakpatroon die ik via YouTube gevonden heb en waarmee ik goed heb kunnen zien hoe je zo’n haakpatroon nou precies uitleest. Eigenlijk maak je er nog een lusje aan zodat je dit katje ook echt als sleutelhanger kan gebruiken, maar ik besloot dat niet te doen, aangezien het eerder een oefenwerkje is.

Haakpatroon: gratis haakpatroon via YouTube DIY Fluffies
Gebruikte garen: Zeeman Ella
Haaknaald: 3,25 mm

Roze konijn

Mijn tweede haakwerkje is er eentje die alweer stukken beter ging dan het katje hierboven. Het konijntje is ook super schattig geworden! Ik heb ‘m cadeau gedaan aan mijn nichtje Eva. Deze staat nu te pronken bij haar in de kast. Dit is het eerste werkje waarin ik ook onderdelen aan elkaar moest naaien. Dat vond ik toch wel een uitdaging, ik had dat nog nooit gedaan in de voorgaande haakwerkjes en wist niet zo goed waar je nou op moest letten. Maar uiteindelijk is het gelukt.

Haakpatroon: gratis haakpatroon via YouTube DIY Fluffies
Gebruikte garen: Zeeman Ella
Haaknaald: 3,25 mm

Schildpad

Mijn eerste schattige werkje! Hoe cute is dit schildpadje? Ik heb wel een foutje gemaakt, want ik heb het hoofd verkeerdom op het lichaam gehaakt. De ogen kijken nu naar beneden hahah. Ach ja.. Hoort erbij! Dit is zo’n lekker snel haakwerkje, ik was hier met een paar uurtjes klaar mee. Wel een priegelwerkje om de poten aan het lichaampje te naaien hoor.

Haakpatroon: RoseAndLilyCrochet via YouTube maar later ook gekocht via Etsy
Gebruikte garen: Zeeman Ella
Haaknaald: 3.25 mm

Walvis

Ik besloot na al die gratis patronen maar eens een haakpatroon te kopen, dus kocht ik het haakpatroon voor deze walvis. Ik vind ‘m niet al te leuk geworden om eerlijk te zijn. Is denk ik wel mijn minst leuke van alle haakwerkjes tot nu toe. Maar niet alles kan super schattig uitpakken, toch? Het was wel enorm leerzaam wat betreft vermeerderen en verminderen en aan elkaar naaien. Dat gaat steeds makkelijker!

Haakpatroon: DIY Fluffies via Etsy
Gebruikte garen: Zeeman Ella
Haaknaald: 3,0 mm

Tijger

Ik kocht naast haakpatronen op Etsy ook een haakpakket bij de Pipoos, namelijk van dit tijgertje. In zo’n pakket zit alles wat je nodig hebt: garen, haaknaald, haakpatroon, etc. Het was nog best een struggle om de tijger in elkaar te zetten met al zijn poten en staart. Hij kan ook niet echt zelfstandig zitten, hij valt elke keer om! Maar hij is wel superleuk geworden. Zo’n haakpakket is wel een aanrader!

Haakpatroon: Ricorumi haakpakket
Gebruikte garen: Ricorumi
Haaknaald: 3,25 mm

Wit konijn

Dit konijn heb ik als cadeau voor een collega gemaakt. Het konijntje leek eerst enorm op een kip, hahah. Dat komt vooral door het oranje neusje. Maar eenmaal af, dus met de oren en de poten erbij (en een schattig staartje!! Die zie je niet op de foto) zie je wel duidelijk dat het een konijntje is. Cute!

Haakpatroon: DIY Fluffies via Etsy
Gebruikte garen: Scheepjes Soft fun
Haaknaald: 3 mm

Liggend hondje/katje

Voor dezelfde collega haakte ik ook dit knuffeltje. Het haakpatroon geeft aan dat het een katje is en eigenlijk lijkt ‘ie er ook wel een beetje op, maar hij kan ook prima doorgaan voor een hondje, toch? De oranje oren en oranje puntje van de staart vond ik zelf leuker dan bruine oren/staartpuntje.

Haakpatroon: DIY Fluffies via Etsy
Gebruikte garen: Scheepjes Soft fun
Haaknaald: 3 mm

Eendje met donut zwemband

Dan nu mijn favoriete knuffeltje van al mijn haakwerkjes, dit eendje met een donut zwembandje om. Te. CUTE! Ik had deze ook vrij snel gemaakt, echt binnen een paar uur. Inmiddels is deze als cadeautje belandt bij een collega van mijn vriend. Maar ik ga er nog eentje maken, want te cute om niet ook zelf te houden!

Haakpatroon: MedaamiPatterns via Etsy
Gebruikte garen: Zeeman Royal
Haaknaald: 3,5 mm

Nog een schildpad

Omdat het eendje zo snel klaar was en ik eigenlijk nog meer wilde haken ben ik weer begonnen aan een schildpadje. Nu in ongeveer dezelfde kleuren als het eendje. Deze is ook te schattig geworden. Ik merk dat als ik een dikkere haaknaald gebruik dat de knuffeltjes dan leuker worden dan met een dunnere haaknaald. Dit hangt natuurlijk er ook vanaf of de garen wel met die dikte haaknaald gebruikt kan worden.

Haakpatroon: RoseAndLilyCrochet via Etsy
Gebruikte garen: Zeeman Royal
Haaknaald: 3,5 mm

En nog een schildpad!

Ik wilde het gebruikte garen Zeeman Party even uittesten, om zeker te weten hoe het aanvoelt als je een knuffeltje hebt gemaakt. Ik wilde het namelijk gaan gebruiken voor een kraamcadeautje, maar kwam er al snel achter dat het niet zacht genoeg is. Wat ik dus gemaakt heb met het garen is wederom een schildpadje. Ook cute geworden toch? En het garen heeft glitters!

Haakpatroon: RoseAndLilyCrochet via Etsy
Gebruikte garen: Zeeman Party
Haaknaald: 3,5 mm

Paars beertje

Ik ga door fases dat ik veel haak en dan weer een poosje niet. Dit beertje bijvoorbeeld, ik was eraan begonnen en had al het hoofd af. Alleen de rest nog niet, geen lichaam, armen, benen, etc. Een maand later ongeveer ben ik er weer mee verder gegaan en toen maakte ik ‘m in zo’n twee dagen af. Het resultaat is wederom schattig geworden en ik hou echt van die paarse kleur!

Haakpatroon: EmSaCrochet via Etsy
Gebruikte garen: Zeeman Royal
Haaknaald: 3,5 mm

Roze beertje

Ik postte het paarse beertje op Insta en ik kreeg een berichtje van een ex-collegaatje of ik dit beertje ook voor haar wilde maken. Dus dat heb ik gedaan. Wel in een andere kleur, oudroze. Ook deze is weer schattig geworden! Het zusje van de paarse beer.

Haakpatroon: EmSaCrochet via Etsy
Gebruikte garen: Scheepjes Colour Crafter
Haaknaald: 3,5 mm

Ik heb nog meer haakwerkjes/knuffeltjes gemaakt, maar om de post van vandaag niet te lang te maken zal ik die in een deel 2 plaatsen. Dus stay tuned for more cuteness!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten