Haakwerkjes deel 2

Haakwerkjes deel 2

Vandaag deel 2 van mijn haakwerkjes. Ik heb namelijk nog veel meer gemaakt dan ik de vorige keer kon laten zien. Daarnaast heb ik in de afgelopen maanden ook weer wat nieuwe haakwerkjes gemaakt, die laat ik jullie ook met alle liefde zien. Net zoals de vorige keer zal ik wederom delen waar ik mijn haakpatroon vandaan heb en welke materialen ik heb gebruikt.

Beige konijntje

Dit konijntje heb ik als kraamcadeau gemaakt voor een collega van mijn vriend. Naast het eendje uit het eerste deel, kreeg zijn collega ook dit schattige konijntje. Dit haakpatroon is anders dan de andere die ik heb gevolgd, omdat ik hier gaandeweg de armen, benen en oren aan het lichaam haakt. Je hoeft dus niet te naaien. Dat is ergens wel handig want dat naaien gaat ook niet altijd makkelijk, maar ik ging hier vaak de fout in. Ik snapte niet zo goed hoe ik ’t oor bijvoorbeeld moest houden zodat ie óp het hoofd zou zitten en niet in het knuffeltje haha. Maar het is gelukt en hij is schattig geworden!

Haakpatroon: AlaSascha via Etsy
Gebruikte garen: Scheepjes Colour crafter
Haaknaald: 3,5 mm

Giraffe

Ik kreeg als cadeautje van mijn collega’s op werk een haakpakketje van dit lieve girafje. Ik besloot ‘m te maken en naderhand deze mee te nemen naar kantoor. Daar staat ‘ie nu te pronken. Bij dit haakpakket zat ook weer alle materialen, super handig! De garen zijn wat dikker dan wat ik normaal gewend ben en ik had daar dan ook een andere dikte haaknaald voor nodig. Ook werd in het patroon gebruik gemaakt van andere technieken dan die ik ken. Dus ik heb soms even moeten puzzelen. Je ziet op de linker foto alle vier de pootjes. Ik heb ze eerst los van elkaar gemaakt en daarna moest ik ze aan elkaar haken om vanuit daar verder te gaan met het lijf. Dat was even een telwerkje! Ik heb ‘m ook twee keer uit elkaar gehaald omdat ik er niet uit kwam, maar uiteindelijk is de giraf zó goed gelukt! Echt blij mee.

Haakpatroon: Hoooked DIY Kit van Pipoos
Gebruikte garen: Hoooked
Haaknaald: 5 mm

Rudolf

Bij de Aldi kwam ik haakpakketjes tegen. Het was in november of begin december dat ik deze van Rudolf kocht. Pas met de kerstdagen heb ik Rudolf gemaakt en cadeau gedaan aan mijn schoonmoeder. Is ‘ie niet cute?! Ook in dit pakket zat alle materialen al in, zelfs knuffelvulling. Dat zit er bij de andere pakketten niet in. Dit knuffelvulling voelt echt heel fijn aan, een soort stressbal haha. Zodra het weer november is ga ik dit knuffeltje ook voor mezelf maken.

Haakpatroon: Wollobies haakpakket gekocht bij Aldi
Gebruikte garen: Wollobies
Haaknaald: 3 mm

Koffiekopje

Haken heb ik een paar weken niet gedaan. Ik doe het gewoon wanneer ik er zin in heb en dat was toen ik op YouTube een filmpje met een haakpatroon van dit schattige koffiekopje voorbij zag komen. Origineel zou je een boos kijkend koffiekopje moeten maken, maar dat is toch niet leuk? Dus ik heb ‘m blij gemaakt. Dit is zo’n projectje waar je zo mee klaar bent. Echt fijn om weer even in te komen. Bij dit koffiekopje heb ik een op een andere manier de vaste gemaakt. Dit zal je niets zeggen als je geen ervaring hebt met haken, maar in plaats van lus over de haaknaald, heb ik de lus onder de haaknaald gepakt. En daardoor maak je net even wat strakkere steken waardoor er ook geen gaten in komen en de vulling er niet doorheen te zien is. Het was echt even opletten dat ik niet automatisch weer de lus over de haaknaald legde, maar het zit er nu wel in!

Haakpatroon: gratis haakpatroon via YouTube FalseBubbles
Gebruikte garen: Scheepjes Colour crafter
Haaknaald: 3,5 mm

Sleutelhanger katje

Ik wilde weer een klein haakwerkje maken, dus besloot ik de sleutelhanger die ik als allereerste heb gemaakt opnieuw te maken. Omdat ‘ie zo klaar is, maar ik was ook wel benieuwd of ik na een paar maanden verschil zou zien. Nou dat is wel duidelijk toch? Links zie je beide katjes onder elkaar. De nieuwste ziet er duidelijk strakker uit. Het helpt ook wel dat ik een oogje heb gebruikt in plaats van dat ik het oogje erop genaaid heb. Daardoor is ‘ie ook leuker geworden.

Haakpatroon: gratis haakpatroon via YouTube DIY Fluffies
Gebruikte garen: Scheepjes Colour crafter
Haaknaald: 3,5 mm

Boekenlegger

En dan even totaal iets anders! Geen knuffeltje, maar een boekenlegger. Ik kwam dit filmpje tegen op YouTube en besloot ’t meteen te maken. Het is een andere haaksteek dan de normale vaste die ik altijd maak, maar het resultaat is echt super leuk geworden! Ik gebruik ‘m momenteel ook als boekenlegger tijdens het lezen. Handig!

Haakpatroon: gratis haakpatroon via YouTube The Pixie Creates
Gebruikte garen: Scheepjes Colour crafter
Haaknaald: 3,5 mm

Dat waren ze tot dusver! Tijdens de verhuizing heb ik niet veel tijd om te haken, maar dat pak ik weer op zodra we gesetteld zijn. Dus zodra ik weer wat knuffeltjes heb gehaakt kun je weer een derde deel verwachten van mijn haakwerkjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten