Inktober 2021 illustraties

Inktober 2021 illustraties

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met Inktober. Ik volgde de promptlist van de bedenker van Inktober en ik tekende mijn illustraties in mijn schetsboek. Dit jaar doe ik echter digitaal mee en volg ik een andere promptlist. Eentje waarbij ik niet elke dag hoef te tekenen, maar om de zoveel dagen. Zo kan ik het ook beter bijhouden. Ik wilde net zoals vorig jaar weer mijn illustraties met jullie delen, maar eerst leg ik even wat meer uit over welke promptlist ik dit jaar volg.

Inktober 2021 - Prompt list Raquel Trave Illustration

De promptlist van Inktober 2021 die ik volg is Witches x Aesthetics van de artist @raqueltraveillustration. Je tekent elke keer een illustratie die past bij de prompt van die dag. Je mag van alles tekenen wat onder die prompt valt. Dus dat kan zijn een heks, of een outfit die erbij past, of een voorwerp wat erbij past. Het mag echt van alles zijn! Laat je creativiteit de vrije loop. Raquel heeft ook moodboards gemaakt die passen bij de prompts en daar kun je dus ook gerust wat inspiratie vandaan halen.

In totaal maakte ik maar 10 illustraties. De originele Inktober heeft 31 prompts, dus dan teken je elke dag van oktober een illustratie. Ik vind dat zelf een beetje te veel. Zo heb ik vorig jaar veel illustraties van te voren gemaakt en ook meerdere op één dag. Naast mijn fulltime baan, sociale leven, huishouden, etc. heb ik gewoon niet veel tijd om dat weer elke dag te doen, dus besloot ik te gaan voor een promptlist waarbij je niet elke dag hoeft te tekenen.

Voor als je het je afvraagt wat ik gebruik of hoe ik de illustraties maak: ik maakte al mijn illustraties voor Inktober 2021 op mijn Apple iPad 2018, 9.7 inch. Ik gebruikte een Apple Pencil (1e generatie) en de app Procreate om alle illustraties te maken. Ik vind Procreate zo’n fijne app! En doordat je digitaal tekent, kun je foutjes snel corrigeren of de verhoudingen makkelijker even aanpassen. Op de traditionele manier (op papier) kun je dat niet zo snel.

Tijd voor alle illustraties van Inktober 2021!

Cottagecore

De eerste prompt is Cottagecore. Op de moodboard van Raquel zie ik meisjes met oranje/rood haar en met zwierige jurkjes. Veel oranjetinten, met een echte boerderij vibe. Ik besloot dan ook om een meisje te tekenen met oranje haar en een bordeauxrode jurk. Ze heeft ook een mandje bij zich met appeltjes en één appel heeft ze in haar hand. Ik heb een standaardkleurenpalet in Procreate staan met oranje, rood, geel en groene kleuren (met verschillende tinten) die ik heb gebruikt voor deze illustratie. De kleuren passen nu zo goed bij elkaar! Ik ben tevreden met mijn eerste Inktober illustratie.

Inktober 2021 - Day 1 - Cottagecore

Y2K/00’s

Voor de prompt van dag 2 dacht ik bij het zien van de naam: wat is dit nu weer? Maar de moodboard maakte veel duidelijk. De prompt is geïnspireerd op de jaren 2000. God, dat voelt als maar een paar jaar geleden, maar het is eigenlijk alweer 21 jaar geleden. Bizar toch?Aan de hand daarvan heb ik een illustratie gemaakt van een meisje in zo’n foute outfit. Compleet roze natuurlijk. Ik vond het leuk om ook eens een volledig meisje te tekenen, in plaats van alleen half. Dus je ziet ook dat ze hakken aanheeft. Ik heb wel even een referentiefoto erbij gepakt voor de benen en schoenen. Ik teken eigenlijk niet zo vaak benen en schoenen, en ook voor de handen heb ik even gekloot met de verhoudingen. Nog steeds vind ik de hand in de zij iets te klein. Maar ach, ik ben tevreden zo!

Royal

Ik heb meteen een liedje van Lorde in mijn hoofd bij de prompt van vandaag. And we will never be royals, royals. Zo aanstekelijk. Op de moordboard zag ik plaatjes van koninginnen of prinsessen, in ieder geval koninklijk dus. Ik wist meteen wat ik wilde tekenen en twijfelde geen minuut om te schetsen. Ik besloot een prinses te tekenen met een kroon of tiara op. Qua kleuren ben ik gegaan voor geeltinten. Daardoor leek ze in het begin een beetje op Belle, van Belle en het Beest.

Steampunk

De prompt voor dag 4 is Steampunk. Bij steampunk denk ik vooral aan veel zwart en bikerboots enzo. Op de moodboard zag ik ook vooral veel bruintinten, klokken, korsetten, sleutels en zo’n ouderwets brilletje. Ik heb steampunk ook even opgezocht op Pinterest en daar kwam ik een meisje tegen die ik wel wilde natekenen. Haar handen had ik moeite mee en ik heb de afbeelding er dan ook onder gehouden om ze over te trekken. De hand in het haar is wel redelijk in verhouding, maar haar andere hand is eigenlijk te klein. Al met al best tevreden met m’n vierde Inktober illustratie!

Inktober 2021 - Day 4 - Steampunk

E-Girl

Dit is weer een prompt waarvan ik eerst niet eens wist wat het nou was. Maar op de moodboard van Raquel werd al snel duidelijk wat ik wilde gaan tekenen. Ik koos voor wat donkere kleuren, maar ook rozetinten. Uiteindelijk is het één van de leukste illustraties geworden van Inktober! Althans, tot zover. De kleuren tezamen vind ik ook leuk. Ik probeer altijd kleuren te kiezen die een beetje bij elkaar passen en tot nu toe lukt dat ook aardig.

Inktober 2021 - Day 5 - E-Girl

Soft/Pastel

Dag 6 staat de prompt Soft/Pastel op het programma. Ik had aan de hand van de moodboard al bedacht wat ik precies wilde tekenen, vooral kleren in pastelkleuren. Ik had alleen nog geen idee hoe ik het meisje wilde tekenen, in welke houding. Daarom heb ik dus wat inspiratie opgedaan op Pinterest. Aan de hand daarvan heb ik wat poses nagetekend, degene die het beste is gelukt heb ik gekopieerd naar deze illustratie en heb daarna het meisje ‘aangekleed’. Uiteindelijk ben ik wel blij met de houding, alleen handen… Ik moet daar echt nog wat op oefenen, want haar hand is te klein en ziet er eerder uit als een soort klauw in plaats van een hand. Maar goed!

Inktober 2021 - Day 6 - Soft/Pastel

Dark Academia

De prompt voor dag 7 is Dark Academia. Op de moord board zie ik veel bruintinten en meisjes die boeken lezen en daarbij van die warme truien aanhebben. Of van die plaid rokjes dragen. Ik heb aan de hand daarvan mijn inspiratie vandaan gehaald. Ter aanvulling heb ik een plaatje van Pinterest gehaald van een dame die een boek voor haar gezicht houdt. Dat is de houding die ik wilde tekenen, maar met de handen had ik wat moeite. Wanneer niet in deze challenge? Al met al vind ik dat deze nog goed gelukt is!

Artsy

Aan de naam denk je al aan vrolijke kleuren en creatieve typetjes. Dat zie je ook terug op de mood board. Ik besloot aan de hand van de moord board een dame te tekenen met een regenboogtrui. Dat pakte alleen toch iets anders uit. Ik had enorm veel moeite om een kleurenpalette samen te stellen voor deze illustratie. Daarom vind ik deze zelf minder goed gelukt. Ik vind ‘m zelf ook minder goed bij de prompt Artsy passen, maar ach! Zoals gezegd, niet elke illustratie kan perfect zijn. Dat is ook het doel niet van Inktober.

Witchcore

De prompt van illustratie 9 is Witchcore en op de mood board zag je veel heksachtige taferelen. Qua kleuren stond er veel paars op. Ik hou van paarse tinten! Dus ik vond het fijn om daar wat mee te doen. Ik heb een referentiefoto van Pinterest gepakt voor onder andere de heksenhoed. Daar had ik een beetje moeite mee. Ook voor de hand die een toverstaf beet houdt (het moet een toverstaf voorstellen, mocht dat nog niet duidelijk zijn haha) heb ik een referentiefoto erbij gepakt. Ik heb daarvoor mijn eigen hand die de Appel Pencil beet houdt gefotografeerd. Deze illustratie maakt een hoop goed van de vorige!

Celestial

De prompt van de laatste dag is Celestial. Op de mood board zie je veel sterren, maantjes, blauwtinten, etc. Ik besloot een dame te tekenen met een halve maan op haar voorhoofd, een beetje geïnspireerd door Sailor Moon. Ik heb haar blauwe ogen en een blauwe outfit gegeven, en een blauwe achtergrond natuurlijk. Ze heeft ook een ketting om met een halve maan, om dat celestial weer terug te laten komen. Haar outfit heeft verder stippeltjes om het niet zo saai één kleur te laten zijn. Ik denk dat ik haar daarom ook zo leuk vind. Ik speel nu met meer structuren in illustraties in plaats van alleen egale kleuren te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten