Inktober 2022 illustraties

Inktober 2022 illustraties

De maand oktober is alweer een poosje voorbij en dus ook de tekenchallenge Inktober waar ik dit jaar voor de derde keer aan mee heb gedaan. Zoals beloofd deel ik vandaag alle illustraties die ik heb gemaakt. Dit jaar gebruikte ik de promptlijst van @madie_arts op Instagram. Ik vond de prompts erg leuk en de uiteindelijke illustraties ben ik ook erg tevreden over. Inktober stimuleert mij altijd om weer wat vaker te tekenen. Dit gaat namelijk vaak in fases. Tijdens Inktober had ik ook weer inspiratie om naast de Inktober promptlijst ook andere dingen te tekenen. Dus het was weer een geslaagde tekenchallenge! En nu tijd om jullie mijn illustraties te laten zien, te beginnen natuurlijk met de eerste.

Book

De eerste was tevens een Draw This In Your Style challenge. Dat houdt in dat de artist een illustratie maakt en die mag je dan natekenen in jouw eigen stijl. Dit was natuurlijk een illustratie die voldeed aan de eerste prompt van de promptlijst, namelijk Book. De originele illustratie van @madie_arts kun je op haar Instagram vinden, maar dit is mijn illustratie geworden. Ik ben er erg blij mee! In deze hele challenge besloot ik dezelfde brushes te gebruiken in Procreate (namelijk een brush set van @karolinepietrowski op Instagram) en ook hetzelfde kleurenpalet, zodat het mooi bij elkaar past. Elke illustratie heb ik daarnaast met een witte en een donkergrijze achtergrond gemaakt. Ik kon namelijk niet kiezen welke leuker was haha.

Doll

Voor de tweede prompt wist ik direct al wat ik wilde maken. De uitwerking was wat rommelig. Uiteindelijk heb ik de illustratie namelijk een klein beetje aangepast nadat ik alle prompts heb gedaan. Op Instagram (waar ik al mijn illustraties al heb gedeeld) zie je namelijk het origineel. Ik heb de illustratie iets meer in het rondje laten plaatsen en ik heb de touwen waaraan mijn pop/meisje vast zit veranderd (iets lichter gemaakt). Met deze illustratie heb ik wel meteen weer wat geleerd wat betreft tekenen van armen. Dat vind ik toch nog lastig hoor, dat het dan allemaal ook klopt en het niet te lange armen zijn.

Twins

De derde illustratie is er eentje waar ik best trots op ben. Ik tekende twee meisjes die (uiteraard) tweeling zijn, alleen heeft de één een wat donkere kant en de andere een lichtere kant. Toen ik alleen de meisjes had getekend vond ik het wat kaal, dus besloot ik bloemen erbij te tekenen, om het wat af te maken. Uiteraard ook weer met het groene rondje als achtergrond. Ik gebruikte wel een foto als referentie om een meisje van de zijkant te tekenen.

Bride

Voor de vierde illustratie had ik ook al meteen een idee wat ik wilde tekenen, een bruid met bloederige ogen. Ze lijkt een beetje op een heksenbruid of een vampierenbruid. In ieder geval eentje waar je je bij afvraagt wat er gebeurde op de bruiloft. Voor de pose heb ik ook weer een foto als referentie gebruikt, daar leer je toch het meeste van. Uiteindelijk ben ik tevreden met deze illustratie.

Ring

De vijfde illustratie werd een uitdaging voor mij. Bij de prompt dacht ik natuurlijk meteen aan een hand met veel ringen, alleen handen tekenen? Dat is niet mijn sterkste kant. Dus besloot ik het toch te doen, anders leer je het nooit. Voor deze heb ik sowieso een foto als referentie gebruikt en heb ik de handen nagetekend. De vingers heb ik daarna voorzien van ringen, veel ringen! Daarna vond ik de illustratie, net zoals die van dag twee, een beetje kaal. Dus tekende ik nog wat ringetjes erbij. Ik speelde met een glansje en hij was af! Ik ben uiteindelijk trots op deze illustratie en vind ‘m zelfs één van de leukste.

Dream

Voor de zesde en laatste illustratie wilde ik een heks in terugkomen. Niet dezelfde heks als van de eerste illustratie, maar een andere heks. Eentje die misschien uit dat boek die de eerste heks beetheeft een potion heeft gebrouwd. Een potion die, als je die drinkt, je mooie dromen laat beleven. Ik ben tevreden over de laatste illustratie van Inktober. Hij is leuk geworden, vooral het flesje en de roze bubbeltjes die eruit komen.

Timelapse

Het leuke aan digitaal tekenen met Procreate is dat je achteraf een timelapse video kunt bekijken waarin je vliegensvlug ziet hoe de tekening tot stand is gekomen. Van alle illustraties heb ik de timelapse video’s opgeslagen en als één video gemonteerd. Die kun je hieronder bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten