Ik ben jarig!

Ik ben jarig!

Vandaag ben ik jarig! Ik mag alweer 35 kaarsjes uitblazen. Mijn nieuwe levensjaar start ik met een blogje waarin ik graag deel welke dingen ik dit levensjaar allemaal zou willen doen/bereiken. Ik probeer er 35 op te sommen, gaat het mij lukken denk je? We gaan het zien.. Komen ze!

 1. Verhuizen! We hebben afgelopen maandag de sleutels gekregen van ons nieuwe huis, dus de komende weken staan in het teken van inpakken, verven, schoonmaken, nieuwe vloeren, verhuizen, inrichten, uitpakken, etc..
 2. Veel blijven lezen. Het is heerlijk als je een oude hobby nieuw leven hebt ingeblazen. Ik wil er ook dit nieuwe levensjaar voor zorgen dat ik tijd blijf maken om te lezen.
 3. To do’s opschrijven. Soms loopt mijn hoofd over met alles wat er nog gedaan moet worden, vooral nu met de verhuizing. Dus dan is het handig om het even op papier te zetten. Dat lukt me al aardig, maar ik wil er weer even extra aandacht aan geven.
 4. Hoofd leegmaken. Dat ga ik doen door middel van journalen, maar ook gewoon even mediteren of een wandeling maken. Zolang ik er maar voor zorg dat mijn hoofd niet zo vol zit en er ruimte komt om te denken.
 5. Netter worden. Het huishouden, soms verslons ik het een beetje. Dus ik wil er wat netter in worden. Ik ga een weekplanning maken wanneer ik welke taak in het huishouden moet doen.
 6. Vaker genieten/dankbaarheid. En dan vooral van de kleine dingen. Even dankbaar zijn voor bijvoorbeeld een lekker kopje koffie ’s ochtends, of de fijne zonnestralen. Maar ook de wat grotere dingen, zoals dat we de financiële middelen hebben om te gaan verhuizen.
 7. Met vriendinnen afspreken. Ik spreek al geregeld met mijn lieve vriendinnen af, maar ik wil het wat vaker doen. Lekker even bijkletsen, wat eten, uitjes, heerlijk!
 8. Uitjes met vriendlief. Ik wil ook weer wat meer tijd steken in gezellige uitjes met vriendlief. Soms leven we een beetje op de automatische piloot. We konden natuurlijk in de pandemie niet zoveel doen, maar nu dat allemaal zo’n beetje achter de rug is is het tijd om leuke dingen te ondernemen!
 9. Nieuwe eettentjes uitproberen. Ik ga vaak naar de standaard restaurants, maar ik wil wat meer nieuwe restaurants of lunchtentjes uitproberen.
 10. Haken. Ik ben natuurlijk al lekker aan het haken. Ik wil er ook de komende tijd weer lekker veel mee aan de slag gaan en steeds beter worden in het maken van schattige knuffeltjes.
 11. Sporten en stretchen. Ik ben al lekker naar de sportschool aan het gaan en dat blijf ik ook doen. Ook wil ik focussen op stretchen, vooral na een pittige workout, maar ook als ik niet gesport heb. Je wordt er ook zo lekker ontspannen van.
 12. Elke dag wandelen. Dit behoeft verder geen uitgebreide uitleg. Lekker even de benen strekken na een werkdag.
 13. Vaker de natuur opzoeken. Dit gaat een beetje samen met de voorgaande, maar in de natuur even een rondje wandelen, heerlijk! Wil ik dus echt vaker doen.
 14. Meer met foto’s doen. Ik heb zoveel foto’s, niet normaal. Ze staan maar op mijn mobiel, maar ik wil weer wat met de foto’s doen. Uitprinten, een fotoboek maken, foto’s afdrukken op forex of canvas, zoiets.
 15. Computerbestanden uitzoeken. Dit klusje stel ik al een poos uit, mijn bestanden uitzoeken op de computer en dan vooral mijn externe harde schijf. Tijd om daar doorheen te gaan!
 16. iPhone-foto’s uitzoeken. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor mijn foto’s. Wat een drama…
 17. Digitaal tekenen. Ik vind het heerlijk om op mijn iPad te tekenen, dus ik wil er ook weer meer mee doen en mijn skills daarin verder ontwikkelen.
 18. Traditioneel tekenen. Hetzelfde geldt voor traditioneel tekenen, op papier dus, maar ook waterverven.
 19. Blijven spelen met make-up. Even lekker makeuppen. De afgelopen tijd had ik gewoon geen zin om uitgebreid mezelf op te maken. Maar de laatste tijd speel ik weer wat meer met make-up en dat wil ik volhouden.
 20. Vaker nagels lakken. Ook dit deed ik vroeger zó vaak en ik had echt een collectie van 300+ nagellakjes. Nu heb ik eerlijk gezegd al maanden geen nagellak meer opgehad. En dat terwijl ik het zo leuk vind om gelakte nagels te hebben.
 21. Ochtendroutine ontwikkelen. Ik merk steeds meer dat ik een ochtendmens ben. Dus ik wil mijn ochtendroutine gaan ontwikkelen, zodat ik uitgerust wakker word en meteen een aantal activiteiten plan om mijn dag goed te beginnen.
 22. Avondroutine ontwikkelen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het ontwikkelen van een avondroutine. Zodat ik dieper in slaap val en minder snel wakker wordt.
 23. Blijven bloggen. Ik heb al een goede blogroutine ontwikkeld en dat wil ik zo vasthouden. Ik vind het namelijk heerlijk om te bloggen!
 24. Vaker ‘nee’ zeggen. Dit is er eentje waar ik soms wat moeite mee heb. Ik ben een people pleaser, maar ik mag best wat vaker ‘nee’ zeggen.
 25. Simsen. Vroeger speelde ik de Sims 2, daarna de Sims 3 en inmiddels al jaren de Sims 4. Toch heb ik het spel al een half jaar niet gestart. Ik ga sowieso in fases, maar ik wil er gewoon weer wat vaker mee spelen.
 26. Minder spullen in huis. Ik wil proberen te ontspullen. Vooral qua mijn hobby spulletjes, maar ook kleding. Vooral nu met de verhuizing in aantocht fijn om even kritisch te kijken naar alle spullen in huis. Gebruiken we het? Hebben we het écht nodig?
 27. Voorraadkast gevuld hebben. Ik hou ervan om dingen in bulk te kopen. Handzeep, potten pastasaus, blikjes cola, etc. Ik wil ervoor zorgen dat er altijd een voorraadje in huis is.
 28. Planten beter verzorgen. Oké, ik moet iets bekennen. Ik ben geen goede plantenmoeder. Maar daar wil ik echt verandering in brengen!
 29. Gezellige tuin creëren. Nu we binnenkort een tuin (!!) hebben, wil ik een gezellig plekje creëren in de tuin om te zitten.
 30. Minder op social media. Vaker offline gaan. Social media geeft me alleen maar stress en frustratie. Ik heb de apps al niet meer op mijn mobiel staan en daar komen ze voorlopig ook niet meer op. Lekker rustig!
 31. Voldoende groente en fruit eten. Ik eet voor mijn gevoel wel redelijk gezond, maar toch te weinig groente. Dus daar wil ik op focussen. Misschien weer wat smoothies maken nu het sowieso lekkerdere weer wordt.
 32. Gezonder koken. Eigenlijk een beetje hetzelfde als bovenstaande, maar ik focus de laatste tijd sowieso wel op het gezonder koken. Alleen zijn er ook echt dagen waarop ik geen zin heb om te koken en een pizza bestel.
 33. Bewuster afval scheiden. We scheiden ons afval al grotendeels, maar het kan altijd beter.
 34. Nieuwe dingen leren op werk. Ik vind het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Op werkvlak wil ik dus nieuwe dingen leren.
 35. Bij mezelf blijven. Een hele belangrijke om dit lijstje mee af te sluiten. Proberen zoveel mogelijk bij mezelf te blijven en aan te voelen waar ik behoefte aan heb en waar niet.

Het is me gelukt! Sommige van deze dingen doe ik al, maar het is belangrijk om er weer even bij stil te staan en er wat vaker aandacht aan te geven. Sommige dingen doe ik namelijk maar af en toe, terwijl ik dat veel vaker zou willen doen. Dus daar kan ik de komende tijd aan gaan werken. Nu ga ik maar eens vieren dat ik jarig ben. Hoera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten