Boeken gelezen 2023 deel 1

Boeken gelezen 2023 deel 1

Aan het begin van het jaar heb ik een leesdoel ingesteld. Dat is iets wat je in de Goodreads app kunt instellen en daarin ook handig kan bijhouden welke boeken je hebt gelezen. Daarnaast kun je door het jaar heen ook goed zien hoever je al bent met je leesdoel. Vorig jaar heb ik 24 boeken gelezen. Voor mijn doen was dat al best veel! Daarom heb ik dit jaar mijn doel verhoogd naar 35 boeken. Het leek mij leuk om de boeken die ik gelezen heb ook te delen op mijn blog. Aangezien ik een poosje niet geblogd heb, loop ik wat achter met het delen van de boeken die ik gelezen heb, dus je kunt flink wat delen verwachten. Ook omdat ik mijn doel van 35 boeken al ver voorbij ben. Tijd voor deel 1!

It Starts with Us – Colleen Hoover

Het eerste boek It End with Us vond ik erg goed en las ik in een paar dagen uit. Het einde van dat eerste boek vond ik persoonlijk prima, er hoefde geen vervolg op te komen. Maar dit vervolg heb ik toch gelezen, ik kon het niet laten.

Het verhaal gaat precies verder vanaf het einde van het eerste boek, dus zeker handig om die recentelijk nog te hebben gelezen. Ik vond het leuk om te lezen hoe het verhaal verder gaat en ook wat meer over Atlas te weten te komen. Boek was verder vermakelijk om te lezen maar was in mijn ogen nou niet nodig.

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Koop It Starts with us bij Bol.com

Maan (De zeven zussen) – Lucinda Riley

Het vijfde boek uit De zeven zussen boekenreeks. Ik heb dit boek echt in een weekje uitgelezen. Op sommige momenten kon ik het boek dus echt niet wegleggen, maar ik moest er wel even inkomen. Vooral in de terugblik/historie van Tiggy’s voorouders. Daarbij irriteerde ik me ook aan sommige personages, maar waardeerde ik anderen weer des te meer.

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Koop Maan bij Bol.com

Het gefluister achter de deur – T.J. Klune

Oh dit boek <3 Wat een heerlijk YA fantasy boek! Het leest zó lekker weg. De personages zijn leuk, het verhaal is leuk, de schrijver is leuk. Ik ben fan! Vooral van het personage Nelson. Hij is zo grappig haha. Ik vind de fantasieboeken van T.J. Klune niet alleen fijn om te lezen, maar de cover is ook te mooi. Echt een aanrader als je van YA fantasy houdt.

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Koop Het gefluister achter de deur bij Bol.com

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Ik ben vorig jaar in dit boek begonnen en heb ‘m toen na maar een paar pagina’s te hebben gelezen weggelegd. Begin van het jaar ben ik er weer in begonnen en ik heb me tot bijna de helft geworsteld. Maar het trekt me gewoon echt niet.

Ik merk dat non-fictie me sowieso meer moeite kost om te lezen (ik hou meer van fictie) en dat het onderwerp me ook eigenlijk gewoon niet ligt. Dus ben ik gestopt met lezen. Ik heb het boek geen beoordeling gegeven qua sterren (vind ik niet eerlijk want heb m niet echt uitgelezen). Het is wel interessant om te lezen hoe de mens van oorsprong dus een goed mens is, maar het kon mijn aandacht er niet bijhouden.

Koop De meeste mensen deugen bij Bol.com

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Weer een YA boek. Leuk om gedachteloos te lezen! Ik heb de film al gezien op Netflix. De naam van het boek kwam me al bekend voor en tijdens het lezen dacht ik ook al: huh ik ken dit ergens van haha. Maar het is toch net even anders verfilmd, dus het was nog wel leuk om het boek te lezen.

Een fijne feel good met een niet zo verrassend einde. Ik vond ‘m wat voorspelbaar (ook omdat ik de film al had gezien natuurlijk). Maar het was wel een vermakelijk boek.

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Koop Liefde & gelato bij Bol.com

Zon (De zeven zussen) – Lucinda Riley

Alweer het zesde boek uit De zeven zussen boekenreeks. Electra is de zus waar ik eigenlijk niet veel mee had, maar toen ik eenmaal begon en ook over haar voorouders begon te lezen, kon ik het boek echt niet wegleggen. Het zoog me zo in het verhaal en ik heb echt respect gekregen voor de personages in het boek. Soms ergerde ik me aan de schrijfstijl en vond ik dat sommige stukken wat langdradig waren. Maar ik moet zeggen dat ik nu wel zin heb om het zevende boek erachter aan te lezen!

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Koop Zon bij Bol.com

Voeten in het stopcontact – Gwen van Poorten

Toch weer een non-fictie boek. Deze heb ik wel uitgelezen. Ik herkende namelijk veel van wat Gwen in het boek heeft geschreven. Dat zorgde er niet alleen voor dat ik bleef lezen, maar zorgde er ook voor dat ik me niet alleen voelde. Gwen heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt in haar burn-out. Toch is dit boek een herhaling van wat ik in de podcast Met z’n allen al eens heb gehoord. Er zijn niet veel verhalen/tips die nieuw waren. Maar ondanks dat, leuk om te lezen. En wat heeft dit boek trouwens mooie illustraties!

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Koop Voeten in het stopcontact bij Bol.com

Wanneer je lichaam nee zegt – Gabor Maté

Ik denk dat non-fictie boeken, of eerder die zelfhulpboeken gewoon niet helemaal mijn ding zijn. Dit is weer een boek waar ik niet helemaal doorheen kom. Soms raak ik ook gedeprimeerd door de verhalen die erin staan. Veel overlijden en trauma’s en momenteel in mijn eigen leven heb ik daar even geen behoefte aan. Dus ik heb ‘m na pas 10% gelezen te hebben aan de kant gelegd. Jammer!

Koop Wanneer je lichaam nee zegt bij Bol.com

De zevende zus (De zeven zussen) – Lucinda Riley

Het zevende boek van De zeven zussen boekenreeks. Dit was niet het leukste boek. Het verhaal ging vaak van de hak op de tak. Er waren teveel verhaallijnen in één boek, daardoor vond ik het soms wat verwarrend. En het einde liet nog veel vragen onbeantwoord, dat was jammer. Vooral jammer dat we moeten wachten tot mei om deze vragen beantwoord te krijgen. Ik ben wel zeer benieuwd naar het verhaal van Pa Salt!

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Koop De zevende zus bij Bol.com

Reminders of him – Colleen Hoover

Wat een heerlijk boek was dit om te lezen! Dat het ook elke keer vanuit een ander personage wordt verteld vond ik ook fijn. Het verhaal klonk me wel bekend, volgens mij heb ik ooit een film gezien met een zelfde soort plot (vrouw komt uit de gevangenis en probeert weer een band op te bouwen met haar dochter). Soms vond ik het wel wat ongeloofwaardig, hoe makkelijk Ledger Kenna lijkt te vergeven voor wat ze heeft gedaan. Aan de andere kant snap ik ook niet hoezo Kenna haar kant van het verhaal niet eerder heeft verteld. Maar ondanks dat wel een aanrader.

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Koop Reminders of him bij Bol.com

Confettiregen – Splinter Chabot

Ik heb gehuild. Zo’n mooi boek! Vooral de laatste hoofdstukken raakte me. Ik moest en zou het boek ook uitlezen. De hoofdstukken zijn lekker kort en dus perfect om even snel een stukje te lezen. Doordat de hoofdstukken zo kort zijn en je zo stukje bij beetje het verhaal van Wobie leest, vond ik het soms wel lastig dat het zo snel versprong naar een ander moment, ander jaar, etc. Maar de rode draad is in elk hoofdstuk wel te volgen. Zeker een aanrader!

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Koop Confettiregen bij Bol.com

Fairy Tale – Stephen King

Wat een spannend verhaal! Vanaf de eerste bladzijde was ik verslaafd en ik heb het boek dan ook in een paar dagen uitgelezen. Elke keer zo’n 100 pagina’s, totdat ik iets over de helft was. Toen kon ik ‘m echt niet wegleggen. Ik ging met tegenzin slapen en bij het ontbijt in de ochtend was ik alweer verder aan het lezen. Er worden veel sprookjes besproken en je herkent ze er op een gegeven moment in. De wereld waar Charlie in belandt wordt door Stephen King ook zo goed beschreven dat ik het bijna voor me zag. Moet wel zeggen dat het einde wel erg snel ging, dat mocht misschien wel wat langzamer. Maar ondanks dat: geweldig boek!

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Koop Fairy Tale bij Bol.com

De moordclub (op donderdag) – Richard Osman

Wat een heerlijk boek! Ik heb hardop gelachen op sommige momenten. De personages zijn zo typisch en ik zag de acties van ze ook zo goed voor me. Ik hou er ook van als de hoofdstukken wat korter zijn, zodat je even snel een stukje kunt lezen. Maar al snel kon ik het boek niet meer wegleggen. Heel grappig maar ook spannend en ik wilde echt weten wie nou de moordenaar is! Na zelf een paar gokjes te hebben gedaan was ik verrast door de daadwerkelijke moordenaar. Zonder teveel spoilers: ik had het wel zien aankomen, maar ook weer niet. Snap je ‘m nog?

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Koop De moordclub (op donderdag) bij Bol.com

De liefdeshypothese – Ali Hazelwood

Ik heb zo genoten van dit boek! <3 Een lekkere romcom, hilarisch en wel wat voorspelbaar op sommige momenten, maar des te leuker. Soms heb ik daar gewoon even behoefte aan. In het begin heb ik ook hardop gelachen bij sommige hoofdstukken. Ali Hazelwood schrijft zo luchtig en daardoor is het een heerlijk feel good boek geworden. Ik snap wel waarom dit een TikTok sensatie is.

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Koop De liefdeshypothese bij Bol.com

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Dit was een prima boek voor tussendoor. Ik heb de film gezien dus zag de personages voor me van de film. De film is toch op bepaalde vlakken anders dan het boek. Dat is wel beter want ik kende het verhaal natuurlijk al wel, dus dit maakte het lezen leuker. Ik had het boek snel uit, dat komt door de korte hoofdstukken en ook doordat ik momenteel echt in een lekkere flow zit qua lezen!

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Koop Aan alle jongens van wie ik hield bij Bol.com

Linkjes naar de boeken in dit artikel zijn affiliate links, dat betekent dat als je via dit linkje iets bij Bol.com besteld, ik daar een klein percentage van krijg. Dit kost jou niks extra! Maar zo help je mij wel een klein beetje.

BoekenBoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten