Boeken gelezen 2023 deel 2

Boeken gelezen 2023 deel 2

Ik deelde laatst het eerste deel van de vele boeken die ik dit jaar heb gelezen. Daarin gaf ik al aan dat ik veel boeken gelezen heb dit jaar en al ver voorbij mijn doel van 35 boeken ben. Ik heb dus nog wat in te halen qua bloggen over de boeken die ik heb gelezen, dus vandaar deel 2! Laat ik maar gauw de volgende 15 boeken zien en uitleggen wat ik ervan vond.

Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding – Matthew Perry

Wat een heftig verhaal. Wat Matthew Perry allemaal heeft meegemaakt. Toch vond ik het boek lastig te volgen omdat het verhaal naar het verleden en dan weer naar het heden springt. Soms herhaalt hij zichzelf ook, wat het lezen voor mij niet fijn maakte. Ook hoopte ik toch wat meer te lezen over Friends, maar dat betrof maar een klein gedeelte van het boek, uiteraard ook wel logisch natuurlijk. Het is wel goed dat Matthew zijn ervaring en verhaal over zijn verslavingsziekte heeft gedeeld. Wat een verschrikkelijk nieuws dat hij inmiddels is overleden…

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Koop dit boek bij Bol.com

De eerlijke vinder – Lize Spit

Ondanks dat het een klein boek is, en je deze dus in een uurtje of twee uitgelezen kan hebben, heb ik er best lang over gedaan. Het verhaal begon goed, maar op een gegeven moment verloor het boek mijn interesse. Ik irriteerde me ook een beetje aan het hoofdpersonage. De flippo’s vond ik wel leuk, aangezien ik vroeger ook flippo’s heb verzameld. Het einde daarentegen was erg abrupt, ik bleef met veel vragen achter. Ik geef niet graag een laag aantal sterren, maar eens moet de eerste keer zijn denk ik dan.. Als je het boek hebt (want het was het boekenweekgeschenk van 2023), dan zou ik ‘m lezen. Maar anders lekker laten liggen.

Beoordeling: 2 van de 5 sterren

Koop dit boek bij Bol.com

De kleuren van magie – V.E. Schwab

Wat een heerlijk boek! Ik heb het boek bijna in één keer uitgelezen. Terwijl ik dit boek las, kreeg ik er echt Harry Potter vibes bij, vooral vanwege de magie en dat het zich in London afspeelt. V.E. Schwab kan zo goed schrijven dat ik de scenes zo goed voor me zag. Het verhaal was spannend en er zaten ook grappige stukjes tussen. Ik ben heel benieuwd naar het tweede & derde boek. Ik wacht echter nog even tot de limited edition van het tweede boek uitkomt voordat ik verder ga. Dit boek heb ik namelijk ook als limited edition gekocht, dus dan past het mooi bij elkaar.

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Atlas (De zeven zussen) – Lucinda Riley

Het langverwachte laatste deel van de Zeven zussen boekenreeks. Ik heb dit boek binnen 2 á 3 dagen uitgelezen. Wow. Gewoon wow. Ik heb echt gehuild op het einde. Niet alleen door het verhaal, maar ook doordat de boekenreeks nu echt afgelopen is. Zo jammer! Ik kan nog wel een paar boeken lezen over de zeven zussen.

Ik kon gewoon niet stoppen met lezen van Atlas. Ik was benieuwd of alle vragen die we allemaal hebben omtrent Pa Salt beantwoord zouden worden in dit laatste boek en ik kan beamen dat dat ook gebeurt. Het is een mooi einde van een geweldige reeks! Ik ga de boeken zeker nog eens opnieuw lezen, vooral met alles wat ik in dit laatste deel heb gelezen.

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

De Stille Patiënt – Alex Michaelides

Ik zag dit boek vaker voorbijkomen en het werd ook door velen getipt. Ik ben er daarom maar aan begonnen, maar hm, tja.. Het is wel een goed boek, maar op het einde was ik een beetje in de war. Het einde (of eerder de plottwist) had ik niet zo verwacht en het viel voor mij een beetje tegen. Verder was het wel een spannend verhaal. Alleen had ik wat meer verwacht van het einde.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Wacht op mij – Santa Montefiore

Mooi boek, maar het duurde even voordat het mijn aandacht wist vast te houden. Ik heb af en toe geen zin gehad om verder te lezen. Maar ik heb dat toch gedaan en uiteindelijk was het wel een mooi verhaal! Je moet wel houden van het spirituele en open staan over een leven na de dood. Dat vond ik af en toe een beetje zweverig. Ik heb het boek nu al een poos uit maar denk af en toe toch nog aan het verhaal. Vooral het einde.

Ik moet wel zeggen dat ik de stamboom van één van de hoofdpersonages nog steeds niet helemaal snap. Zoveel namen! Maar misschien komt dat wel omdat ik er soms een paar dagen tussen zat dat ik het boek erbij pakte, en dat de namen een beetje in mijn geheugen weggezakt waren?

Beoordeling: 4 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

De Spaanse belofte – Karen Swan

Dit is mijn eerste boek van deze auteur. Ik ga vaak wel enorm goed op boeken die zich in het heden én verleden afspelen, zoals De zeven zussen boeken. Dat gebeurt in dit boek ook. Maar ook bij dit boek kon ik er maar moeilijk inkomen. Ik heb het boek eerst geluisterd als luisterboek, maar ik ben uiteindelijk toch overgestapt op het ebook, aangezien ik zag dat ‘ie op Kobo plus staat. Een boek lezen vind ik toch fijner dan luisteren. Daarna ging ik er wel sneller doorheen en heb ik de laatste helft vrij snel uitgelezen. Zonder veel te spoilen, maar het einde was anders dan ik had verwacht. Mooi!

Verder vond ik het verhaal van de hoofdpersoon Charlotte minder interessant. Ik wilde het liefst heel graag weten hoe het met die andere vrouwelijke hoofdpersonages ging! En dat ging wat traag, voor mijn gevoel.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

De hulp – Freida McFadden

Weer even een ander genre, een thriller. Wat een spannend verhaal! Ik kon het boek met moeite wegleggen. Het leest lekker weg en het bouwt op naar een plottwist halverwege het boek die ik ergens wel een beetje verwachtte. Toch was het einde van het boek een verrassing. Weer een plottwist!

Ik vond het wel jammer dat het verhaal op de laatste pagina’s dan weer zo snel ging, dat had misschien toch wat uitgebreider gekund. Maar al met al echt een aanrader! Ik kreeg er zelfs nachtmerries van, dus misschien had ik dit boek niet ‘s avonds voor het slapen gaan moeten lezen haha.

Beoordeling: 4 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Daisy Jones & The Six – Taylor Jenkins Reid

Ik moest er echt even inkomen. Dat komt vooral door de interview stijl in het boek. Dat ben ik niet gewend van een lekker fictie boek en ik had daardoor moeite om de personages te blijven volgen. Op aanraden van mensen die het boek al hebben gelezen ben ik in het luisterboek begonnen, maar hoewel het daar wat natuurlijker klonk, raakte ik al snel in de war met wie nou welk personage was! Dus ik ben maar verder gaan lezen.

Uiteindelijk kwam ik er wel in en heb ik het verder in 2 dagen uitgelezen. Ik vond het een mooi verhaal! De personages waren wel irritant, vooral die Daisy. Maar ik denk dat dat mij wel door liet lezen op het einde. Je wilt toch weten hoe het allemaal afloopt.

Beoordeling: 4 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

Wauw, wat een mooi verhaal! Het verhaal trok meteen aan en ik heb dit boekje dan ook in 2 middagen uitgelezen. Ik werd er wel emotioneel van en ik zou nog zo graag willen dat het boek een iets happier end heeft dan het nu heeft. Hoewel het boek natuurlijk door de titel al liet weten hoe het afloopt… Door dit boek heb ik wel even nagedacht hoe het zou zijn als je op je dag van overlijden zou worden gebeld dat je die dag doodgaat. Lijkt me gek!

Beoordeling: 4 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Het Negende Huis – Leigh Bardugo

Ik moest hier écht even inkomen. Vaak lukt het wel na een of twee hoofdstukken om echt in het verhaal gezogen te worden, maar in dit boek moeten veel personages en zaken worden uitgelegd voordat het verhaal écht van start gaat. Of naja, het verhaal gaat wel meteen van start, maar erin komen duurde dus even. Uiteindelijk raakte ik wel geïnteresseerd in de wereld van Alex en Darlington en de moord die Alex aan het onderzoeken is. Er zitten veel plottwists in het boek, sommige had ik niet verwacht! Het verhaal is zo goed geschreven dat ik sommige scènes volledig voor me zag. Dit zou ook echt wel een goede film kunnen zijn. Ik heb nu wel zin om deel 2 te lezen, want ik wil meer Darlington!

Beoordeling: 4 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Een weeffout in onze sterren – John Green

Dit boek heb ik in een avondje uitgelezen. Ik kon het gewoon niet wegleggen. En oh wat heb ik gehuild! Vooral vanaf de tweede helft. Ik heb destijds wel de film gezien, maar ik heb het boek nooit gelezen. Daarin ben ik nogal late to the party, maar goed, beter te laat dan nooit! Echt een mooi verhaal. Als je dus in de mood bent om lekker te huilen, zoals ik was toen ik dit boek ging lezen, dan is het zo’n aanrader.

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

November 9 – Colleen Hoover

Mooi feel good verhaal! Het was soms wel een beetje voorspelbaar, maar dat hoort er ook wel een beetje bij. De plottwist had ik niet zien aankomen, maar dat maakte het verhaal wel mooi rond. Het voelde ergens wel een beetje vreemd om alleen op 9 november elkaar te zien/spreken en verder niet. Dat maakte het boek soms wat onwaarschijnlijk. Maar dit boek was oprecht leuk om even lekker bij weg te dromen. Ik ben dit jaar veel boeken van Colleen Hoover gaan lezen en ik begin haar boeken wel te waarderen! Gelukkig staan ze ook bijna allemaal op Kobo plus.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

De lelievallei – Tracy Rees

Ik heb er voor mijn gevoel echt eeuwen over gedaan, maar het was een leuk boek om te lezen! Ik moest wel een beetje inkomen omdat je het verhaal van 3 vrouwen leest, ieder vanuit hun eigen perspectief. De hoofdstukken zijn kort en soms duurde het dus even om je in te leven in deze vrouwen. Maar uiteindelijk was het een mooi verhaal, met een happy end! Het verhaal was enigszins voorspelbaar, maar heerlijk om te lezen. Ik kreeg een beetje Bridgerton vibes, maar dan wat serieuzer. Niet dat ik de Bridgerton boeken heb gelezen, maar goed.

Beoordeling: 4 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Gallant – V.E. Schwab

Ik hou echt van de boeken van V.E. Schwab <3 De fantasie- en toch ook wel duistere wereld in dit boek was geweldig om me even in te verliezen. Dit boek vertelde een mooi verhaal over je ergens thuis voelen en de illustraties in dit boek zijn ook prachtig! Niet alleen dus een mooi boek om in je kast te hebben staan, maar ook een aanrader om te lezen als je houdt van fantasieboeken. Ik wil meer V.E. Schwab!

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Linkjes naar de boeken in dit artikel zijn affiliate links, dat betekent dat als je via dit linkje iets bij Bol.com besteld, ik daar een klein percentage van krijg. Dit kost jou niks extra! Maar zo help je mij wel een klein beetje.

BoekenBoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten