Boeken gelezen 2023 deel 4

Boeken gelezen 2023 deel 4

Het jaar 2023 is allang voorbij, maar ik wilde toch nog even met deze update afsluiten. De laatste 19 boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Hiermee heb ik in totaal 64 boeken gelezen. Zo veel! Ik ben wel trots op het aantal boeken. Hoewel het niet gaat om het aantal, maar of dat ik genoten heb van het lezen en ik kan 100% zeggen dat ik dat heb gedaan. Het was fijn om weg te kruipen in een andere wereld. Bij deze dus nog even per boek wat ik ervan vond en mijn beoordeling.

Heerlijk duurt het langst – Jill Mansell

Ik had zin om een heerlijke feelgood boek te lezen en dat was Heerlijk duurt het langst. Alles in het boek heeft een goed einde. Hier en daar wellicht wat voorspelbaar, maar dat hoort bij de boeken van Jill Mansell. Ik kreeg ook wel herinneringen aan mijn chicklit-boeken-fase toen ik wat jonger was. Fantastisch!

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Ugly Love – Colleen Hoover

Ik heb veel boeken gelezen van Colleen Hoover. Mijn doel is om al haar boeken te lezen, dus de volgende boeken zijn van haar. Te beginnen bij Ugly Love. Ik vind de boeken van Colleen Hoover leuk om te lezen, maar dit boek? Soms werd ik gewoon afgeleid en zat ik op m’n mobiel. Was soms dus lastig om mezelf ertoe te zetten door te lezen.

Ik irriteerde me vooral aan de hoofdpersonages. Dat Tate maar accepteert hoe Miles zich tegenover haar gedraagt, ongelooflijk. En Miles, die mij de indruk gaf dat hij veel meer houd van z’n ex dan van Tate. Ik vond ook dat er wel erg veel seks in zat en eigenlijk maar weinig verhaal. Teleurstellend boek dus. Blij dat ik het uit heb. Snel door naar de volgende.

Beoordeling: 2 van de 5 sterren

Too late – Colleen Hoover

Ik had een boek nodig om uit mijn Reading slump te komen en dat heeft Too Late zeker gedaan! Oh my.. ik kon niet stoppen met lezen. Zelfs tijdens het eten, koken, tanden poetsen moest ik verder lezen. Het verhaal pakt je meteen.

Ik heb het personage Asa vanaf de eerste minuut een walgelijk persoon gevonden, maar gaandeweg het boek snap je waarom hij is zoals hij is. Carter is daarentegen een soort droom man. Wat een verschil! Ik leefde echt mee met Sloan en vond het echt erg wat haar allemaal overkomt in het boek.. Er waren wel af en toe hoofdstukken dat ik het boek even weglegde en moest bijkomen van wat ik had gelezen. Het werd soms gewoon heel heftig.

Weet wel dat dit boek een epiloog, een proloog en een epiloog na de epiloog heeft. En dan nog een stukje heden. Dus als je denkt halverwege dat het bijna voorbij is dan is dat dus niet zo. Dat maakte het verwarrend. Wel jammer dat je met een grote vraag overblijft aan het einde van het boek. Ik had graag ergens in die epilogen wel een antwoord op die brandende vraag willen hebben!

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Hartenbreker – Colleen Hoover

Aww.. dit boek! Colleen krijgt het voor elkaar om je meteen de eerste pagina al in het verhaal te zuigen. Zo ook bij dit boek. Het begint meteen met Beya die haar moeder dood aantreft.. heel heftig! De enemies to lovers in dit boek was weer heerlijk om te lezen. De mysterieuze Samson moest ik wel even aan wennen en de plottwist bijna aan het eind was ook niet wat ik had verwacht. Maar wel een heel mooi boek!

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Voor ik ga slapen – S.J. Watson

Ik had zin in een thriller en dit boek heeft alles waar ik vandaag behoefte aan had. Ik had het einde niet helemaal verwacht. Zelf zat ik op een ander spoor, maar omg wat was het spannend! Ik bleef maar lezen, wilde gewoon weten hoe het afloopt. Aanrader als je houdt van psychologische thrillers!

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Spijt van jou – Colleen Hoover

Oh wat een verhaal. De hoofdpersonages hebben beide geheimen, waardoor er miscommunicatie ontstaat en oh.. dat was soms zo cringe! Ik kon ‘t boek soms niet helemaal aan.. had er soms dus wel even moeite mee om verder te lezen. Maar eenmaal in een goede leesflow kwam ik er wel in en heb ik het boek in een middag uitgelezen. Mooi happy end verhaal. Wel echt jammer dat ik toch nog met wat vragen overbleef.. maar ja! Ook jammer dat de vertaling hier en daar nog wat spelfout etc bevatte. Daar irriteerde ik me tijdens het lezen soms wel aan.

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

A Touch of Darkness – Scarlett St. Clair

Wat een heerlijk boek om te lezen. Hier en daar wat voorspelbaar en ik merkte een hoop spelfoutjes in het hardcover boek, maar dat maakt niet uit. Het verhaal is leuk om bij weg te zwijmelen. Ben benieuwd naar boek 2!

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Sophia’s hoop – Corina Bomann

Wat een heerlijk boek om even je gedachten op nul te zetten. Ik hou wel van die historische boeken. Ik kreeg ook een beetje Zeven zussen vibes bij dit boek. Alleen volg je dus het leventje van Sophia in plaats van verschillende zussen. Verwacht geen hoge literatuur, maar gewoon een feel good, makkelijk te lezen boek. Nu snel door met boek 2 van de trilogie!

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Sophia’s wens – Corina Bomann

Wat een heerlijk boek! Ik waande me echt in Sophia’s wereldje, in de jaren 1929 etc. Het verhaal was ook weer goed en heel interessant om te lezen hoe het er in die tijd aan toe ging en ook stuk over de jaren voor de tweede wereldoorlog te lezen. Heel heftig! Het einde ging wel weer heel rap, ben heel benieuwd naar het derde en laatste boek. Morgen meteen mee beginnen.

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Sophia’s triomf – Corina Bomann

Heerlijk boek, wederom. Het is een mooi einde van de trilogie! Ik heb genoten van Sophia’s wereldje. Wel vond ik sommige stukken heel traag gaan en sommige dan weer heel snel? Gelukkig heeft alles een happy end, precies zoals ik het graag heb bij romance boeken zoals deze.

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Dertig en depri – Bonnie Nottroth

Zoveel situaties in Bonnie’s boek zijn herkenbaar voor mij (helaas). Maar wat een duidelijk en goed geschreven boek. Het leest lekker weg, ik had ‘m echt in een paar uurtjes uit. Ik heb soms met een brok in mijn keel gelezen en soms wat traantjes gelaten. Maar op het einde juist weer met een dikke smile, want wat ben ik trots op Bonnie 2.0!

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

De man die twee keer doodging – Richard Osman

Ben er een beetje lang mee bezig geweest, terwijl het boek zó lekker weg leest! Maar dat komt omdat ik ‘m op m’n ereader lees en ik vaak in de trein op m’n ereader lees. Behalve als je opeens aan een trilogie begint als boek boek die je niet weg kunt leggen…

Maar goed. Dit boek was heerlijk om te lezen! Ik hou van de mensen van de moordclub op donderdag. Echt zulke leuke typetjes en de verhaallijn was dit keer ook weer spannend. Een echte whodunnit. Het eerste boek blijft het leukst! Maar ik heb ook nu weer genoten van de humor en heb mee gespeculeerd over de moordenaar. (Ik had een vermoeden, maar ben toch weer verrast!) Aanradertje.

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Fourth Wing – Rebecca Yarros

Wow… gewoon wow. Dit boek! <3 Vooral het einde, oh my.. Gelukkig hoef ik niet lang meer te wachten op het tweede boek. Die komt over een paar weken uit.

Heerlijk fantasy boek met enemies to lovers. En draken natuurlijk. Wat een geweldige wereld wordt er door Rebecca beschreven en love de personages ook. Mooi om te zien hoe de personages zichzelf ontwikkelen in het boek. Ik kreeg door het oorlogscollege ook Harry Potter vibes bij het lezen. Dat bracht ook weer wat jeugdsentiment. Dus terecht dat dit een populair BookTok boek is.

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Nineteen steps – Millie Bobby Brown

Tja, wat moet ik hier nu over zeggen? Dat ik zo lang gedaan heb over een boek van 330 pagina’s zegt misschien al genoeg. De schrijfstijl was niet al te best. Het verhaal was prima, maar ik had verwacht dat het meer over de Tweede Wereldoorlog zou gaan. Het was meer een romantisch verhaal in plaats van historisch. Jammer, want ik wilde juist wat meer historie lezen! Ook irriteerde ik me af en toe aan Nellie, het hoofdpersonage. Ze deed dingen waarvan ik weer dacht waarom? Maar goed. Ondanks dat wel vermakelijk boek en alles komt goed aan het einde. Hoewel… sommige stukjes in het boek (qua wat er gebeurt op WWII vlak) moest ik wel even bij huilen..

Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Later – Stephen King

Zo’n spannend en eng boek ook eigenlijk wel. Niet lezen vlak voor het slapengaan. Ik kon het niet wegleggen. Het bevat ook korte hoofdstukken, wat ik altijd wel fijn vind. Goede plottwist op het einde! Maar ik had wel meer van het einde verwacht. Vandaar een sterretje minder.

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Langste. Kerst. Ooit – Lisette Jonkman

Dit boek heb ik vorig jaar ook gelezen, dus lees die update om mijn originele mening te lezen, maar ook dit jaar blijft het een lekker boek om te lezen. Precies waar ik behoefte aan had zo de dagen voor kerst!

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

Aww dit is gewoon een schattig verhaal! Erg leuke personages, vooral de kindjes. Het bracht me helemaal in de kerstsfeer en ik kreeg er ook zin van om ooit Edinburgh rond de kerstperiode te bezoeken.

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Rood, wit en koningsblauw – Casey McQuiston

Wat een lekkere feel good! Met een politiek tintje, natuurlijk, maar ook een koninklijk tintje. Heerlijk om bij weg te zwijmelen! Leuke personages ook. Ik heb soms ook hardop gelachen om bepaalde scènes, ik zag ze dan helemaal voor me.

Beoordeling: 4 van de 5 sterren

De Eerste Hoorn – Richard Schwartz

Ik heb echt eeuwig gedaan om dit boek uit te lezen, dat komt omdat het verhaal me toch niet zo interesseerde als gedacht. Het bevatte wat seksistische stukjes, waar ik niet zo goed tegen kon en verder was het verhaal wat langdradig. Ik hou wel van fantasy boeken, maar dan liever iets sneller of zoals de Sarah J. Maas boeken met iets meer normale interacties met vrouwen… Ik had de andere boeken in de serie ook al op Kobo Plus toegevoegd, maar die verwijder ik weer. Vind het niet de moeite waard om die verder te lezen. Wel vermakelijk dus.

Beoordeling: 2 van de 5 sterren

EreadersEreaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten