Boeken gelezen 2023 deel 3

Boeken gelezen 2023 deel 3

Het is weer tijd om de volgende reeks boeken te laten zien die ik dit jaar heb gelezen. In totaal heb ik er al 30 gedeeld, maar ik heb er nog veel meer die ik gelezen heb dus ik deel er vandaag weer 15. Zoals je inmiddels wel gewend bent laat ik weten wat ik van het boek vond, plus mijn beoordeling qua sterren.

De zomer waarin alles veranderde (Zomer trilogie) – Jenny Han

Ik heb het eerste seizoen van de serie gekeken toen deze net uit was en op Prime verscheen, dus het verhaal was niet nieuw voor mij. Het boek was wel net even anders dan de serie, zoals wel vaker is met verfilmde boeken. Dus ik vond het wel leuk om de trilogie te lezen. Het zijn heerlijke verstand-op-nul-weg-lees-boeken! En door het zomerse thema ook perfect om te lezen op een zomerdag waar het 32 graden is.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Een zomer zonder jou (Zomer trilogie) – Jenny Han

Ik heb een klein beetje gehuild bij het tweede boek uit de Zomer trilogie door het tragische verhaal. Maar in dit tweede boek begon ik me aan bepaalde personages te irriteren. Het viel me ook op dat Jenny Han je een bepaald personage op stuurt. Ze wil dat je hem helemaal geweldig vindt, terwijl ze het ander personage wat slechter naar voren laat komen. Jammer! Wel leuk trouwens om in dit boek ook het perspectief van een van de broers te lezen, in plaats van alleen vanuit Belly’s perspectief te lezen.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Zomer voor altijd (Zomer trilogie) – Jenny Han

Meteen na het einde van boek 2 ben ik doorgegaan met het derde boek. Het boek (en dus de trilogie) eindigde zoals ik al hoopte dat het zou eindigen. Ik ben dus wel tevreden met het einde van het verhaal en het was heerlijk om deze boeken te lezen in de zomer. Voor het extra zomervakantie-gevoel.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Socrates op sneakers – Elke Wiss

Ik heb dit boek geleend van een collega. Wat een interessant boek over hoe je vragen kunt stellen en hoe je écht een verdiepend gesprek kunt hebben. Ik heb er wel wat dingen uitgehaald. Het einde viel wel wat in herhaling van voorgaande hoofdstukken. Daar las ik dan weer snel overheen. Dit is zo’n boek waarbij je veel aantekeningen maakt en waar enkele opdrachten in zitten. Dat was natuurlijk wel te verwachten, want hoe leer je het anders? Ik heb alleen niet elke opdracht ook daadwerkelijk gedaan. Ik vond het vooral interessant en niet echt iets wat ik perse wil praktiseren.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Omgaan met draken – Jeanne Bakker

Dit was een interessant boekje. In dit boek lees je over hoe je met sommige lastige collega’s, leidinggevende en/of klanten kunt omgaan/samenwerken en je leert ze beter te begrijpen. Ik herkende ook veel over mezelf in het boek. De draken die in het boek worden beschreven zijn gebaseerd op de gedragsanalyse van DISC. Ik had het in nog geen twee uurtjes uit. Er zaten hier en daar wat opmaakfoutjes in het boek en veel wist ik ook wel een beetje. Sommige informatie werd op een gegeven moment ook wel een paar keer herhaald, vandaar de lagere score.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Managementboek.nl

De lavendeltuin – Lucinda Riley

Het eerste standalone boek van Lucinda Riley die ik heb gelezen. Het was een mooi verhaal! Ik vond vooral de historische stukjes leuk en interessant om te lezen. Het voelde bijna alsof ik weer de Zeven zussen aan het lezen was, maar toch ook weer niet. Het verhaal is wel een beetje voorspelbaar en op het einde had ik een paar momentjes waarvan ik met mijn ogen rolde en dacht: ‘Natuurlijk gebeurt dat!’. Maar het is een lekker boek om even je gedachten op nul te zetten en gewoon bij weg te dromen, ook bij de omgevingen waarin het boek zich afspeelt. Prachtig!

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Hoe vermoord ik mijn familie? – Bella Mackie

Tja.. ik heb dit boek uitgelezen, maar echt met moeite. Het verhaal gaat een beetje van de hak op de tak. Ik had gehoopt op een soort chronologische volgorde, maar soms springt er een willekeurig verhaal tussendoor. De schrijfstijl stoorde ik me soms ook aan, het klopte niet altijd. Er worden stukken in de tegenwoordige tijd geschreven, maar daarna weer in de verleden tijd geschreven. Verwarrend! Het idee van het boek vind ik erg leuk, maar het daadwerkelijke verhaal/de plot viel tegen. Het einde was ook nogal apart, het kwam een beetje uit het niets. En het hoofdpersonage was wel erg negatief. In principe prima, want ze vermoordt dus haar familie. Maar ik stoorde me er enorm aan, dus ik heb ‘m daarom een lagere score gegeven. Pas trouwens maar op voor grapjes van je familie/geliefden/huisgenoten/vrienden als je dit boek in hun bijzijn gaat lezen 😛

Beoordeling: 2,5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Beach Read – Emily Henry

Ik heb hier zó van genoten! Echt een heerlijk feelgood boek. Emily Henry heeft het echt leuk geschreven. Sommige stukken waren grappig en ik vond de Taylor Swift verwijzingen erg leuk. Maar sommige stukken in het boek waren serieus en diep en raakten me. Ik heb genoten van de chemie tussen de twee hoofdpersonages. En mocht je je afvragen: kan je verliefd worden op een personage in een boek? Yep, dat kan. Gus was zo leuk! Aanrader als je van romcoms houdt en ook vooral van boeken die over boeken gaan.

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Hof van Doorns en Rozen (ACOTAR 1) – Sarah J. Maas

Ik ben de BookTok hype A Court of Thorns and Roses (ACOTAR) reeks maar eens gaan lezen. Dit is een romantasy (roman en fantasy gecombineerd) met hier en daar wat spicey (18+) stukjes, oef! Ik kon dit boek echt niet wegleggen. Wat een ontzettend mooie wereld heeft Sarah J. Maas met ACOTAR neergezet! Het was heerlijk om samen met Feyre deze mooie fantasiewereld, zijn bewoners en de vloek te ontdekken. Het deed me ook denken aan de Harry Potter boeken, geweldig! De romantiek in dit boek was ook leuk om bij weg te zwijmelen. Het eerste boek is een hervertelling van Belle en het Beest, de volgende boeken bouwen daar weer op verder. Toen ik dit eerste boek uit had wilde ik zo snel weer verder met het volgende deel, want ik móest weten hoe het verder ging.

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Hof van Mist en Woede (ACOTAR 2) – Sarah J. Maas

Zonder al te veel spoilers te geven voor als je de ACOTAR reeks zelf nog wil lezen maar door dit boek ben ik nu 100% team Rhys. Je zult wel lezen waarom. Wat een heerlijk boek! Ik kon deze ook echt niet wegleggen. Ik vond het erg leuk om over de andere hoven in deze fantasiewereld te lezen. Het einde ging wel heel snel en ik kon alleen maar denken: ‘Wat gebeurt hier?! Omg?!’. Maar daardoor had ik direct zin om het derde boek te lezen. Echt heerlijk om weer een nieuwe boekenreeks te hebben met veel boeken! Je kan dan meteen door.

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Hof van Vleugels en Verwoesting (ACOTAR 3) – Sarah J. Maas

Over het derde boek heb ik iets langer gedaan dan de eerste twee boeken. Dat komt ook omdat het derde boek een stuk dikker is dan de andere twee. Het was wel weer een geweldig boek om te lezen. Ik heb wat traantjes gelaten. Ik zal niet teveel verklappen, dat moet je echt zelf maar lezen. Maar ACOTAR is fantastisch! 🙂

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Hof van IJs en Sterren (ACOTAR 3.5) – Sarah J. Maas

Dit was een novella, dus geen compleet boek maar een soort mini verhaal tussendoor. Het boek rondde het verhaal wel grotendeels af van de vorige drie boeken. Het was dus een korter boek, maar wel eentje met een mooi verhaal. Ik heb wat traantjes gelaten, maar misschien kwam dan ook wel door PMS, haha!

Beoordeling: 4 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Hof van Zilveren Vlammen (ACOTAR 4) – Sarah J. Maas

Dit vierde (of vijfde, hoe je het ook maar wilt tellen) was het verhaal van Nesta. Oh dit boek.. ik heb zó genoten van haar verhaal. Ik kon me ook goed inleven in sommige stukjes van haar struggles. Op het einde kon ik het boek niet wegleggen en wilde ik het in 1 keer uitlezen. Daar heb er geen spijt van. Hoewel ik nu wel lang moet wachten op het volgende boek in de reeks. Helaas is daar nog geen nieuws over, dus ongeduldig afwachten dan maar…

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Hallo, met Sam – Dustin Thao

Dit was een leuk romanboek om even tussendoor (op Lowlands!) te lezen. Ik had er misschien wel wat meer van verwacht. Er waren bijvoorbeeld toch nog wat situaties in het boek waar nog geen echt einde/antwoord op kwam. Ondanks dat heb ik wel wat traantjes weggepinkt.

Beoordeling: 3 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Morgen en morgen en morgen – Gabrielle Zevin

Dit boek stond al een poosje in de kast en wilde ik al een poosje lezen, maar toen ik er eenmaal in begonnen ben vroeg ik me af waarom ik niet eerder ben begonnen. Wat een mooi verhaal. Het gaat over liefde, maar eigenlijk vooral over vriendschap. Ik heb het boek wel even moeten wegleggen toen er iets gebeurde in het verhaal waar ik het niet mee eens was.. Waarom nou?! 🙁 Maar ik kon het toch niet laten om na een paar minuten weer verder te lezen. Ik vond alle game verwijzingen ook erg leuk om te lezen/voorbij te zien komen. Fantastisch! Maar dat is ook niet zo gek gezien het gaat over twee mensen die games ontwikkelen. Dit roman is echt een aanrader!

Beoordeling: 5 van de 5

Koop dit boek bij Bol.com

Linkjes naar de boeken in dit artikel zijn affiliate links, dat betekent dat als je via dit linkje iets bij Bol.com besteld, ik daar een klein percentage van krijg. Dit kost jou niks extra! Maar zo help je mij wel een klein beetje.

BoekenBoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten